Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙ.ΠΕ ΠΑΤΡΩΝ LIDL, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Συνάδελφοι-ισσες εργαζόμενοι στα LIDL
Ας ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ότι η πολυεθνική LIDL προχώρησε στην εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης που υπογράφτηκε στο εμπόριο το καλοκαίρι και τους εργοδοτικούς φορείς Ε.Σ.Ε.Ε (Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου), Γ.Ε.Σ.Β.Ε.Ε (Γενική Συνομοσπονδία Εμπόρων Βιοτεχνών), η... οποία προβλέπει μειώσεις μισθών 6,7%. Η LIDL προχώρησε στην εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διατηρώντας το ύψος των αποδοχών, με την προσθήκη ενός ΟΙΚΙΟΘΕΛΟΥΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ στην μισθοδοσία.

ΑΥΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΜΑΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟΣ, ΜΠΟΡΕΙ Η LIDL ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ.
 Συνάδελφοι-ισσες Θα πρέπει να έχουμε καθαρό ως εργαζόμενοι ότι ο λόγος που η LIDL δεν προχώρησε σε μείωση μισθού δεν οφείλεται στις καλές τις προθέσεις απέναντι στους εργαζόμενους αλλά λόγοι ανταγωνισμού ανάμεσα στις επιχειρήσεις της επιβάλουν μια τέτοια στάση.
 Η εταιρεία δείχνει έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κάνει τη χρήση όλου του αντεργατικού οπλοστασίου ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΩΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΧΤΙΣΑΤΕ!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ??ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! Συνάδελφοι-ισσες Η εταιρεία τρέμει την οργάνωση και την ενότητα των εργαζόμενων, τη συλλογική δράση. Τρέμει να ενωθούμε και σαν μια γροθιά να πούμε ΟΧΙ στην εφαρμογή της ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!! Τρέμει να ενωθούμε έχοντας κοινή συνείδηση πως η εργοδοσία βγάζει κέρδη με τον δικό μας ιδρώτα. Τρέμει να κατανοήσουμε πως η εργοδοσία δεν είναι φίλος αλλά ο εκμεταλλευτής. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ KAI ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ LIDL ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ,ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου