Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας για τα κενά και τις αποσπάσεις - Παράσταση διαμαρτυρίας 10 Σεπτέμβρη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiowPq9DpStP0eOuqx1OhwTW0MUdm9axQXWxDWIqrKsDW0bhI8NHGxjotuYjhOcHYrDuLR03h9tslpKmx4L1I2dcmn9-x6vi9fRrUy0749kxxvs2VvrcEfndUDZxZZVS2PLyOWZlsQCO6Qw/s1600/Untitled-1.jpg            Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας θέλει καταρχήν να ευχηθεί σε όλους τους συναδέλφους καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και αγωνιστική ετοιμότητα, γιατί, τα προβλήματα που οι μνημονιακές πολιτικές έχουν συσσωρεύσει στην εκπαίδευση έχουν γίνει πλέον εκρηκτικά και μας περιμένει σίγουρα μια πολύ δύσκολη χρονιά!
            Θέλει, επίσης, να συγχαρεί τους μαθητές μας που μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να ευχηθεί σε όλους τους μαθητές και τους γονείς τους καλή σχολική χρονιά. Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας θα πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες έτσι ώστε να συντονιστεί η δράση όλων των φορέων της
εκπαίδευσης και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στον κοινό αγώνα για βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών και ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που η κυβερνητική πολιτική έχει επιβάλει στα σχολεία!

            Για το ζήτημα των τεράστιων κενών που έχουν δημιουργηθεί φέτος στην περιοχή μας αλλά και για το ζήτημα των αποσπάσεων των συναδέλφων σε ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ και φορείς, θέλει να τονίσει τα παρακάτω:
1.       Ο μεγάλος αριθμός κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο την Ευρυτανία. Μαστίζει το σύνολο των σχολείων της χώρας, τα οποία έχουν αποψιλωθεί, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και των μηδενικών σχεδόν μόνιμων διορισμών, που ειδικά στην εκπαίδευση δεν ανταποκρίνονται ούτε καν στην αναλογία 1:10. Είναι χαρακτηριστικές οι σχετικές δηλώσεις του ίδιου του Υπουργούν Παιδείας, στην προσπάθειά του να διασώσει τη δημόσια εικόνα του.
2.       Οι συνάδελφοι που ζητούν απόσπαση για να βρεθούν πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και - ειδικά όσοι αποσπώνται σε ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ - καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες και αποσπώνται με διαφανείς διαδικασίες από το ΚΥΣΔΕ, οι οποίες επικυρώνονται με την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας.
3.       Η τακτική που ακολούθησε το ΥΠΑΙΘ με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν να κάνουν πράξη ανάληψης οι αποσπασμένοι συνάδελφοι με fax λόγω των ιδιαίτερων οικονομικών προβλημάτων που όλοι αντιμετωπίζουμε. Το ίδιο δέ το κείμενο της απόφασης του ΥΠΑΙΘ για τις αποσπάσεις είναι σαφές: «Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών απόσπασης παρακαλούνται να φροντίσουν να αποσταλούν αντίγραφα της ανάληψης υπηρεσίας των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις της οργανικής τους θέσης.»
Κατόπιν των παραπάνω και με βάση την πάγια θέση της ΕΛΜΕ, καλούμε το Δ/ντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας να αποδεσμεύσει όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν οργανικά στη ΔΙΔΕ Ευρυτανίας και η απόσπασή τους έχει ανακοινωθεί και υπογραφεί. Σε διαφορετική περίπτωση:
1.       Δημιουργούνται έντονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και μεγάλη αναστάτωση στους συναδέλφους που δεσμεύονται – και μάλιστα επιλεκτικά -επειδή σε κάποιους κλάδους υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη σε προσωπικό στην περιοχή μας. Για έναν συνάδελφο που θα δεσμευτεί από την ΔΙΔΕ, έστω και για λίγες μέρες, τα έξοδα θα είναι τεράστια (προφανώς θα πρέπει να μείνει σε ξενοδοχείο), για να μη συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι θα αγωνιά για την τοποθέτησή του σε σχολείο στην περιοχή απόσπασής του, καθώς οι διευθύνσεις δευτεροβάθμιας στο σύνολό τους σχεδόν (απ’ όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής) δεν έχουν εκδώσει ανάλογες ανακοινώσεις.
2.       Δημιουργείται η αίσθηση της μη ισότιμης μεταχείρισης, αν ιδιαίτερα λάβουμε υπόψη ότι στην πρώτη ανακοίνωση (28-8-2014) της ΔΙΔΕ δεσμεύονταν στην ουσία όσοι εκπαιδευτικοί έχουν πάρει απόσπαση  από τους κλάδους  ΠΕ01, ΠΕ02 και ΠΕ04.2, ενώ στη δεύτερη ανακοίνωση (29-08-2014) δεσμεύονται ρητά όσοι έχουν πάρει απόσπαση  από τους κλάδους ΠΕ02 και ΠΕ19-20 και ονομαστικά κάποιοι συνάδελφοι από διάφορους κλάδους.
Θεωρούμε, τέλος, ότι οι συνάδελφοι καλύπτονται ούτως ή άλλως από την Απόφαση με αριθ. 136192/Δ2/29-08-2014 του Υπουργού Παιδείας για τις αποσπάσεις σε ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ και μπορούν νομίμως να υπογράψουν πράξη ανάληψης υπηρεσίας στις διευθύνσεις απόσπασής τους.
Όσον αφορά την ίδια την ουσία του ζητήματος θεωρούμε ότι αυτή βρίσκεται στην έγκαιρη κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς και διορισμούς αναπληρωτών. Το μόνο το οποίο μπορεί να προσφέρει η επιλεκτική δέσμευση των συναδέλφων από ορισμένους κλάδους είναι να μπαλώσει για λίγο την κατάσταση, γεγονός πού, κατά την  άποψή μας, όχι μόνο δε διευκολύνει τη λύση του προβλήματος, αλλά θέτει επιπλέον εμπόδια, καθώς συγκαλύπτει την οξύτητα του προβλήματος.
Στην κατεύθυνση αυτή, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα επανέλθει με νέα ανακοίνωση που θα παρουσιάζει το σύνολο των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην περιοχή μας. Επίσης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στις Δ/νσεις Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων της Ευρυτανίας, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΙΔΕ Ευρυτανίας, την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη!
Ο Πρόεδρος                                                        Η  Γ. Γραμματέας
Μαστροκώστας Κώστας                                             Πανοπούλου Φωτεινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου