Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα μικρό αφιέρωμα στην μνήμη του συντρόφου Γιώργου Ταχτσή

Πέθανε ο σύντροφος Γιώργος Ταχτσής μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ
Αφοσιωμένος μαχητής ως την τελευταία του πνοή στην υπόθεση του Κομμουνιστικού μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος
Ο σ. Γιώργος Ταχτσής στο προεδρείο του 4ου Συνεδρίου του Μ-Λ ΚΚΕ, τον Ιούνη του 2008, στην Αθήνα
Πέθανε, την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονικη, ο σύντροφος Γιώργος Ταχτσής, ένας ακαταπόνητος λαϊκός αγωνιστής, ένας δοκιμασμένος και αφοσιωμένος μαχητής του κομμουνιστικού κινήματος, μέλος της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ και γραμματέας της Κ.Ο Θεσσαλονίκης έως και το 4ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ, το 2008, όταν και κλονίστηκε βαριά η υγεία του.

Η πολιτική κηδεία έγινε την Πέμπτη στο νεκροταφείο του Εύοσμου Θεσσαλονίκης, όπου τον αποχαιρέτισαν μαζί με την οικογένειά του, τη γυναίκα του συντρόφισσα Άννα και το γιό του σύντροφο Νίκο, οι σύντροφοι της Κ.Ο Θεσσαλονίκης του Μ-Λ ΚΚΕ καθώς και σύντροφοι του ΚΚΕ(μ-λ).
Αντιπροσωπεία της ΚΕ του Κόμματος, από τους συντρόφους Αντώνη Παπαδόπουλο, Πέτρο Κουφοβασίλη, Δημήτρη Κοντοφάκα, Παύλο Αλεξίου και Γιάννη Μακρίδη, συνόδευσαν και κατευόδωσαν το σύντροφό μας.

Ο σύντροφος Ταχτσής γεννήθηκε στις 27 Φλεβάρη 1933 στο Διδυμότειχο Έβρου από φτωχή οικογένεια. Πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στη φτώχεια και την ανέχεια και αργότερα, σε συνθήκες άγριας τρομοκρατίας που κυριαρχούσαν στον Έβρο, τις δεκαετίες του ’50 και ’60.
Συνδέθηκε, από τα νεανικά του χρόνια, με τις ιδέες του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος και πάλεψε μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ, αντιμετωπίζοντας την τρομοκρατία και τις διώξεις του ντόπιου αντιδραστικού καθεστώτος. Το 1964, φεύγει για δουλειά στη Γερμανία και λίγα χρόνια αργότερα, ύστερα από την επιβολή της φασιστικής δικτατορίας στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή και συνδέεται με στελέχη του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος που πέρασαν παράνομα στο εξωτερικό. Οργανώνεται στο ΑΜΕΕ – μετωπική οργάνωση της ΟΜΛΕ στο εξωτερικό – και αναπτύσσει μια πλούσια πολιτική, κομματική και συνδικαλιστική δουλειά μέσα στους Έλληνες εργάτες μετανάστες.
Είναι η περίοδος της οργάνωσης της πάλης ενάντια στο φασιστικό καθεστώς, της αλληλεγγύης στους κρατούμενους στις φυλακές και τις εξορίες και της συμπαράστασης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού. Ο σύντροφος Ταχτσής οργώνει τη Γερμανία από πόλη σε πόλη, για την οργάνωση αντιφασιστικών κινητοποιήσεων, για το άπλωμα της ιδεολογικοπολιτικής και οργανωτικής επιρροής του ΑΜΕΕ και του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος.
Τότε είναι που διαμορφώνεται στη Γερμανία ένας πυρήνας εργατικών, πολιτικών στελεχών του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος από τους συντρόφους Γιώργο Ταχτσή, Κώστα Λουκόπουλο, Κώστα Κοντοφάκα, Φώτη Ατζαμιδάκη, Νίκο Δημητριάδη, Μιχάλη Θετέκους, Χρήστο Πασαχίδη, Στράτο Μουταφτσή και άλλους μετανάστες που υπηρέτησαν και υπρετούν με πίστη και αφοσίωση, κοντά μισό αιώνα την ύπόθεση του εργατικού και λαϊκού αγώνα, την υπόθεση του κομμουνιστικού μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος.

Ο σύντροφος Ταχτσής επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 1977, με τη σύντροφό του Άννα και το γιό τους Νίκο που γεννήθηκε στη Γερμανία και από τότε πάλεψε από τις γραμμές του Μ-Λ ΚΚΕ υπηρετώντας, με σπάνια αφοσίωση, τις ανάγκες και τα καθήκοντα του Κόμματος, δίνοντας τη δική του συνεισφορά στην υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαού μας μέχρι την τελευταία του πνοή.
Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ και όλοι οι σύντροφοι, ο «Λαϊκός Δρόμος» η εφημερίδα που τόσο αγάπησε και πάλεψε για τη διάδοσή της, εκφράζουν τα πιο θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του σ. Γιώργου Ταχτσή, στη συντρόφισσα Άννα και το γιο τους σύντροφο Νίκο.
Εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ και όλων των μελών του Κόμματος, ο σ. Αντώνης Παπαδόπουλος αποχαιρέτισε τον αξέχαστο σύντροφό μας.
Εκ μέρους της Κ.Ο Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) αποχαιρέτισε το σ. Ταχτσή, ο σύντροφος Γιάννης Χατζής.

πηγή: Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου