Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μ-Λ ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Συμπληρώνονται φέτος τον Οκτώβρη 70 χρόνια από την απελευθέρωση της πατρίδας μας από το ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Συμπληρώνονται επίσης 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Λαμίας από την XIII Μεραρχία του ΕΛΑΣ και την θριαμβευτική είσοδο του πρωτοκαπετάνιου Άρη Βελουχιώτη στην πόλη. Συμπληρώνονται 70 χρόνια από τον ιστορικό λόγο του στην πλατεία Ελευθερίας.
H εποποιία της Εθνικής Αντίστασης είναι το έργο πριν απ' όλα των κομμουνιστών, των χιλιάδων λαϊκών αγωνιστών που έδωσαν τα πάντα στον αγώνα.
Γύρω τους στην πορεία του αγώνα, συγκεντρώθηκε η τερά­στια πλειοψηφία του λαού για το διώξιμο του ναζιφασίστα κατακτητή, για την εθνική ανεξαρτησία και την λαοκρατία.
Ψυχή και ραχοκοκαλιά του EAM, ηγέτης και αιμοδότης των απελευθερωτικών αγώνων στάθηκε το επαναστατικό KKE.
70 χρόνια μετά, ο πόθος του λαού για πλέρια εθνική ανεξαρτησία ποδοπατιέται από την επιβολή των υποδουλωτικών μνημονίων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και εποπτεία, την ξενοδουλεία και υποτέλεια της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, των κυβερνήσεων και των πολιτικών εκφραστών της.
70 χρόνια μετά, το φίδι του ναζισμού και του φασισμού σέρνεται στους δρόμους της χώρας μας, τροφοδοτούμενο από την καπιταλιστική κρίση και ενισχυόμενο από τα ξένα και ντόπια μονοπώλια, για την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και σαν εφεδρεία για μελλοντικές αντιδημοκρατικές λύσεις.
70 χρόνια μετά, προβάλει επιτακτικά να σηκωθούν ξανά τα λάβαρα του αντιιμπεριαλιστικού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του λαού, για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία. Για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Την ίδια ώρα που προβάλει αυτό το καθήκον ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες ότι εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ μπορούν να λυθούν τα ζωτικά προβλήματα του λαού, ενώ από την άλλη το ΚΚΕ θεωρεί την Ελλάδα ιμπεριαλιστική χώρα και κατά συνέπεια δεν υπάρχει ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας.
Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει την μεγαλειώδη επέτειο της απελευθέρωσης από την χιτλεροφασιστική κατοχή. Καλεί το Φθιωτικό λαό και όλο τον Ελληνικό λαό να τιμήσει αυτή την επέτειο και να αγωνιστεί για την επίτευξη των ανεκπλήρωτων στόχων του μεγαλειώδους εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, για Δουλειά, Ειρήνη, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία.
ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Μ-Λ ΚΚΕ

Κ.Ο. Φθιώτιδας
16-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου