Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Στο Τσιμεντάδικο στην Χαλκίδα «τώρα οπού να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες…»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΙΣΤΩΝ - ΨΗΣΤΩΝ - ΠΕΡΙΣΤ/ΚΩΝ ΚΛΙΒΑΝΩΝ
ΜΥΛΩΝΑΔΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤ/ΝΙΑΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ
             ΕΔΡΑ:ΕΛΕΥΣΙΝΑ –ΤΗΛ.210 5546687
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοί – σσες, ίσως είναι η μόνη φορά που κατάφεραν εργαζόμενοι, ανυποστήρικτοι  από την πλειοψηφία του συνδικαλιστικού θεσμικού συστήματος, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής, θεσμικής και κοινωνικής χολέρας (που αρεσκόμαστε να την ονομάζουμε κρίση)… να μείνουν όρθιοι να αντισταθούν, να επιβιώσουν και να επιτύχουν μια σειρά από νίκες.
Οι συνάδελφοί μας στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, ενωμένοι, αποφασισμένοι και με ψηλά το κεφάλι, ρίχτηκαν αδιαμαρτύρητα στον άνισο αγώνα απέναντι στην πολυεθνική Lafarge η οποία μονομερώς τους επέβαλε την βάσανο των απολύσεων. 
Οι νίκες τους στην δικαστική και συνδικαλιστική αρένα δεν δικαίωσαν μόνο τον πεισματικό τους αγώνα, αλλά χάρισαν και στο εργατικό κίνημα, ελπίδα έμπνευσή και πολύτιμα νομικά όπλα για το παρόν και το μέλλον.
Πρόσφατα οι Χαλκιδέοι  συνάδελφοί μας κέρδισαν άλλη μια πύρρεια νίκη, κατάφεραν να αναχαιτίσουν τις παράνομες απολύσεις 117 συναδέλφων τους και να εξασφαλίσουν μια πρωτόδικη απόφαση που διατάσσει την ακύρωση αυτών των καταχρηστικών απολύσεων. (Link εδώ)
Φυσικά οι συνάδελφοί μας είναι αδύνατο να  επιστρέψουν σε ένα εργοστάσιο που τυπικά δεν λειτουργεί, που ωστόσο όμως, ουσιαστικά δεν έκλεισε ποτέ.
Το εργοστάσιο κρατήθηκε ανοιχτό με την ανελλιπή, καθημερινή παρουσία των εργαζομένων  σ' αυτό, φροντίζοντας να το καθαρίζουν και να το προστατεύουν από λεηλασίες.
Αρνούνται να το εγκαταλείψουν, διότι είναι αυτοί που με την δύναμη της θέλησης τους, των ασταμάτητων επί δεκαετίες αγώνων τους, και τους κόπους τους, μετουσίωναν τον ιδρώτα σε ψωμί και το χώμα σε χρυσάφι για την πολυεθνική που δεν τους σεβάστηκε, σαν άλλοι σύγχρονοι αλχημιστές..!
Οι τσιμεντάδες συνάδελφοί μας, παρόλο που βρέθηκαν να αγωνίζονται ορφανοί της συνδικαλιστικής αρωγής, ενός συνδικαλισμού που παρακμάζει και ταυτόχρονα αναγεννάται μέσα από την προσπάθεια όλων εκείνων των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν παραδόθηκαν στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και στον άγονο διάλογο με τους εργοδότες,  στην σκιά του τρόμου και του εκβιασμού των τετελεσμένων.
Οι συνάδελφοι μας δεν αρκέστηκαν στο να αγωνίζονται μόνο για τα δικά τους δίκαια, αλλά και για τα δίκαια όλων των άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε παρόμοια θέση (ΕΡΤ, Coca Cola, Καθαρίστριες, Σχολικούς Φύλακες… κλπ).
Το κλαδικό σωματείο μας και όλοι όσοι μπορούν να αξιολογήσουν το μέγεθος του αγώνα των συναδέλφων μας στην Χαλκίδα, στεκόμαστε με σεβασμό και θαυμασμό μπροστά στον απαράμιλλο αγώνα τους, την αποφασιστικότητα τους και στην αλληλεγγύη τους.
Με υπερηφάνεια, βρισκόμαστε στο πλευρό τους, αλληλέγγυοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα κελεύσματα των αγώνων τους, μέχρι την τελική δικαίωση τους και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, που σήμερα φαντάζει ως θλιβερό μνημείο του εργασιακού εκβιασμού, ένοχου συνδικαλισμού, αλλά και ως φάρος του αγωνιστικού παραδειγματισμού.... στα χρόνια της χολέρας!
Σωπάστε να ακούστε.., «τώρα οπού να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες…» της νίκης…!
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ        ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΗΣ  ΔΗΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου