Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση – καταγγελία συνδικάτου μετάλλου‏ Bοιωτίας


Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους της περιοχής την εργοδοσία της «Μεταλλουργείας Βοιωτίας ΑΕΒΕ». Η συγκεκριμένη επιχείρηση (παραγωγός χαλυβδοσωλήνων, κοιλοδοκών, κ.ά.) χρωστάει στους εργαζόμενους οφειλές δεδουλευμένων 6 μηνών, δώρα και επιδόματα!
Να τονίσουμε πως η εν λόγω εταιρεία αναφέρει στο διαδικτυακό της ιστότοπο πως είναι πρώτη σε πωλήσεις στον τομέα της στην ελληνική αγορά ενώ επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς κάνοντας εξαγωγές στο εξωτερικό και φθάνοντας αυτές στο 50% επί του συνολικού τζίρου!
 Μετά από συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ Θηβών δεσμεύτηκε μέχρι τις 6 Απριλίου να καταβάλλει ένα μικρό ποσό των οφειλομένων, ενώ στις 7 Απριλίου έχει κανονισθεί εκ νέου συνάντηση στην Επιθεώρηση όπου δεσμεύτηκε να αλλάξει τον τρόπο πληρωμής. Παρόλα αυτά η εργοδοσία συνεχίζει να εμπαίζει του εργαζόμενούς της καθώς μέχρι και σήμερα καθυστερεί τις καταβολές των χρημάτων ενώ δεν καταβάλει τα ποσά σε όλους αλλά σε μια μερίδα εργαζομένων.
 Σκοπός της είναι να διασπάσει την ενότητα των συναδέλφων και στην ουσία να παραιτηθούν από τις διεκδικήσεις τους. Να είναι βέβαιοι πως η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ. Μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε πιο αποφασισμένοι. Οι συνάδελφοι είναι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά και μαζί με το συνδικάτο τους δεν θα κάνουν βήμα πίσω.
 Απαιτούμε:
 * Την καταβολή των ποσών όπως έχουν οριστεί από το ΣΕΠΕ Θήβας, μέχρι τη Τρίτη 7 Απριλίου.
 * Την καταβολή ενός οφειλομένου μισθού μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου.
 * Την καταβολή από 1 Μαΐου ενός οφειλομένου μισθού -πέρα του τρέχοντος- και κάθε 1η του μήνα μέχρι την αποπληρωμή όλων των συναδέλφων.
 Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η κυβερνητική αλλαγή δεν έφερε τίποτα καινούργιο στις συνθήκες διαβίωσης. Χρειάζεται η ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων απέναντι στο κράτος και την εργοδοσία.
 ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
 ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ - ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου