Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ο αποχαιρετισμός στο σύντροφο Ισαάκ Ιορδανίδη εκ μέρους της "Πορείας"

Με ανείπωτη θλίψη και απέραντο σεβασμό οι νέοι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ, η νεολαία της ΠΟΡΕΙΑΣ, οι νέοι αγωνιστές του κομμουνιστικού κινήματος στεκόμαστε, σήμερα, μπροστά στη σωρό του σ. Ισαάκ Ιορδανίδη.
Δεν είναι εύκολο να δεχθεί κανείς την απουσία του συντρόφου Ισαάκ. Σε μας τους νέους συντρόφους του υπήρξε, πραγματικά, με την όλη του συνεισφορά του και την ανυπέρβλητη αγωνιστική στάση ζωής, η ενσάρκωση του πραγματικού κομμουνιστή.
11071931 673218456158017 7255250519787779445 n
Η εμβληματική μορφή του που, παρά το πέρασμα των χρόνων, μέχρι χθες πορεύονταν δίπλα μας σε όλες τις διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σαν ακούραστος νεολαίος, είναι και θα παραμείνει ανεξίτηλα χαραγμένη.
Στο μυαλό και στη καρδιά των νέων μαρξιστών-λενινιστών, των νέων κομμουνιστών αγωνιστών που τον έζησαν, τον άκουσαν, διάβασαν κείμενα του, πληροφορήθηκαν την αγωνιστική ιστορία της ζωής στην υπηρεσία των κομμουνιστικών ιδανικών, η φυσιογνωμία του σ. Ισαάκ , το έργο του, έχουν ένα ξεχωριστό βάρος, κύρος, ηθικό και αγωνιστικό ανάστημα :
  • Το τεράστιο βάρος που σήκωσε, πρωτοστατώντας μαζί με άλλους κομμουνιστές συντρόφους του, στην ίδρυση του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος, στην προσπάθεια για να κρατηθεί ψηλά η κόκκινη σημαία του κομμουνιστικού κινήματος της Ελλάδας που πριν 60 χρόνια ο ρεβιζιονισμός την βούτηξε μέσα στη λάσπη
  • Το κύρος που φέρνει η μακρόχρονη ιδεολογικοπολιτική συμβολή του και η συνεπής αγωνιστική πράξη του για την αναγέννηση του κομμουνιστικού κινήματος της Ελλάδας,
  • Το ηθικό και αγωνιστικό ανάστημα του σπουδαίου κομμουνιστή που πέρασε με ακατάβλητο σθένος και αλύγιστος μέσα από τις θύελλες της λαϊκής πάλης.
Στο πρόσωπο του Ισαάκ οι νέες γενιές αγωνιστών γνωρίσαμε ένα μεταλαμπαδευτή του αυθεντικού κομμουνιστικού πνεύματος.
Μια ηγετική μορφή του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος που μας αφήνει πολύτιμη κληρονομιά και το υπόδειγμα ενός λαμπρού, γνήσιου λαϊκού αγωνιστή που συνδύαζε την καθαρή και συνεπή κομμουνιστική, μαρξιστική-λενινιστική σκέψη με την μαχητική, απλή και σεμνή ζωή.
Τώρα καθώς τον αποχαιρετούμε δεν μπορούμε να τον τιμήσουμε παρά μόνο με ένα τρόπο:
Με τη βαθιά δέσμευση μας να βαδίσουμε αντάξια και να ανοίξουμε διάπλατα τον δρόμο της αναγέννησης του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος για τον οποίο με σπάνια δύναμη και αντοχή πάλεψε.

πηγή: Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου