Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Χιλή: δολοφονία φοιτητών μετά από διαδήλωση


http://granazi.org/wp-content/uploads/2015/05/chile.jpgΔύο φοιτητές δολοφονήθηκαν στο Βαλπαραΐσο μετά από διαδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας την Πέμπτη 14/5. Ο δολοφόνος έμενε σε ένα σπίτι όπου οι διαδηλωτές ήθελαν να κάνουν αφισοκόλληση και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ. Η δολοφονία δεν ήταν τυχαίο περιστατικό. Στρέφεται ενάντια στο φοιτητικό κίνημα που τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικές νίκες γιατί αγκάλιασε ολόκληρη την κοινωνία.

Μέσα από συνελεύσεις, καταλήψεις και περικυκλώσεις της Βουλής οι νέοι απαιτούν μαζί με τα συνδικάτα: δημόσια-δωρεάν παιδεία, καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και διαγραφή των φοιτητικών χρεών από δάνεια. Το εκπληκτικό είναι ότι οι κινητοποιήσεις δυναμώνουν ακόμα και μετά τις μικρές παραχωρήσεις της κυβέρνησης. Αυτό κάποιοι τραμπούκοι δεν μπορούν να το χωνέψουν…
πηγή: granazi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου