Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΕ - ΔΝΤ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Μετά την αντιλαϊκή συμφωνία της κυβέρνησης και των ιμπε­ρια­λι­στών, ο ελληνικός λαός βρίσκεται αντι­μέ­τω­πος με ένα τρίτο μνη­μό­νιο άγριων αντι­λαϊκών μέτρων, ακό­μα μεγα­λύ­τερης εξάρτησης και αφαί­μα­ξης της χώρας μας από τους ιμπε­ριαλιστές-δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ένα μνη­μό­νιο που φέρνει τη βούλα της κυ­βέρ­νησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των κομ­­μάτων του «ΝΑΙ» στο δη­μο­ψή­φι­σμα.
Μέσα σε μια νύχτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με­τέ­τρε­­ψε το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των ιμπε­ριαλιστών σε ένα εξευ­τε­λι­στι­κό «ΝΑΙ». Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου που, μό­λις πριν 5 μήνες, διατυ­μπά­νιζε ότι «θα σκίσει με ένα νόμο» τα μνημόνια, είναι έτοιμη «δια μιας» να ψηφί­σει στη Βου­λή μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, ένα ακόμα αντιλαϊκό έκτρωμα, με παρόμοιες, «κατε­πεί­γου­σες», στα όρια της νο­μι­μό­τητας διαδικασίες, σαν εκείνες που χρη­σι­μο­ποί­η­σαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Όταν ακόμα και τα έντυπα του γερμανικού ιμπεριαλι­σμού περιγράφουν το περιεχόμενο της συμφωνίας που υπέγραψε ο Τσίπρας με τους «θεσμούς» ως φρι­κα­λεό­τητες(!) σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα περισσότερο για το τι θα σημάνει για τον ελληνικό λαό.
Ένας ατέλειωτος κατάλογος σκληρών μέτρων που η κυ­βέρνηση δεσμεύτηκε και έδωσε ακόμα και πολιτικές εγγυήσεις στην ΕΕ, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ να τα πε­ράσει με μεγάλη ταχύτητα, θα προστεθούν στα μέτρα των προ­η­γούμενων μνημονίων και θα πέσουν σαν τσε­κούρι πάνω στα ελάχιστα εναπομείναντα δικαιώματα των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού. Ο νέος γύρος της βάρ­βαρης αντι­λαϊ­κής και αντεργατικής επίθεσης θα πλήξει όλα τα λαϊκά στρώ­ματα: τους εργαζόμενους, τους συ­ντα­ξι­ού­χους, την αγροτιά, τους μικρούς επαγ­γελ­μα­τίες. Νέες αντιδραστικές ανατροπές στα εργατικά δι­και­ώ­ματα, που ξεκινούν από το μισθό και φτάνουν μέχρι τον πε­ρι­ο­ρισμό των εργατικών κινητοποιήσεων. Ακόμα με­γα­λύ­τερη μείωση των συντά­ξεων. Συνέχιση και διό­γκω­ση της φο­ροληστείας (αύξηση του ΦΠΑ, βαρύ φο­ρο­χα­ρά­τσω­μα των αγροτών κ.λπ.). «Ενισχυμένο πρό­γραμμα ιδι­ω­τι­κο­ποι­ήσεων», που επι­βάλ­λει τη με­τα­τρο­πή της πε­­ρι­ου­σίας της χώρας σε υποθήκη για τους ιμπε­ρια­λι­στές κ.ά.
Το μπαράζ των εφαρμοστικών νόμων που θα επακο­λου­θή­σουν το επόμενο διάστημα, τόσο σαν εφαρμογή των «προαπαιτούμενων» που απαίτησε η τρόικα και δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο (στη συνέχεια) και σαν υποχρέωση απέναντι στο πρόγραμμα δανει­σμού της Ελ­λάδας από τον ΕΜΣ, προ­δια­γράφουν ακόμα πιο ζοφερές μέρες για τον ελληνικό λαό.
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι μέσα στη λυκο­συμμαχία της ΕΕ και με τη «διαπραγμάτευση» με τους «θε­σμούς» θα έβγαζε τον ελλη­νικό λαό από τα μνη­μόνια, απο­δείχτηκε μια με­γά­λη απάτη που θα πλη­ρώσουν ακριβά ο λαός και οι εργαζόμενοι, αν δεν αντι­στα­θούν.
Γιατί σε αυτούς πέφτει τώρα πια το βάρος της αντίστα­σης στη νέα επί­θεση που ξεκινά. Μακριά από τις αυτα­πάτες που καλ­λι­έρ­γησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μακριά από τις αυταπάτες που συνεχίζουν να σπέρ­νουν οι «μετα­νο­η­με­νοι», δια­φω­νούντες του ΣΥΡΙΖΑ, που χρό­νια τώρα συνέ­βα­λαν στον ιδεολογικό και πολιτικό αφο­πλι­σμό του λαϊ­κού-εργατικού κι­νή­μα­τος.
Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός, πετώντας μακριά τις αυταπάτες, απαντώντας με θάρρος στην τρομοκρα­τία και τους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών και των πο­λι­τι­κών εκπροσώπων της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, κα­λού­νται να στραφούν πιο αποφασιστικά, στο μόνο δρόμο που μπορεί να σπάσει τα δεσμά των μνη­μονίων, να τους βγάλει από το σημερινό τέλμα της ανεργίας, της φτώ­χειας, της λεηλασίας του τόπου. Στο δρόμο των μαζικών αγώνων και κινητοποιήσεων, στο δρόμο της υπε­ρά­σπι­σης και διεκδίκησης των ερ­γατικών και λαϊκών δι­και­ω­μά­των. Στο δρόμο της πάλης για μια χώρα πραγ­ματικά ανε­ξάρ­τητη, με το λαό αφέντη στον τόπο του.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, ας δυναμώσουμε το βή­μα μας:

- Παίρνοντας μαζικά μέρος στην απεργία και στα συλλαλητήρια της Τετάρτης 15-7-2015, ενάντια στη ψήφιση της νέας βάρβαρης συμφωνίας.
- Για τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων, με νέα συλλαλητήρια, διαδηλώσεις και απεργίες, για να φρά­ξου­με το δρόμο στο νέο εξοντωτικό μνημόνιο.

- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ!
- Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!
- ΟΥΤΕ ΕΕ-ΟΥΤΕ ΔΝΤ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ!
- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου