Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της Μαθητικής Πορείας για τη νέα σχολική χρονιά!

http://poreia.net/sites/default/files/styles/full_article/public/field/image/228111_0.jpg?itok=3XfzDGjk 
Συμμαθητές, συμμαθήτριες,
Η Μαθητική Πορεία καλωσορίζει και χαιρετίζει όλους τους μαθητές που ξεκινούν φέτος μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Μια δύσκολη χρονιά, στην οποία, για μια ακόμη φορά, οι μαθητές γίνονται θεατές του χιλιοπαιγμένου και κακοπαιγμένου θεάτρου της «τιτάνιας» προσπάθειας της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας να αναπληρώσει τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών. Κενά τα οποία δημιούργησε η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων και των απολύσεων, η αντιεκπαιδευτική πολιτική της διάλυσης των δομών και λειτουργιών του δημόσιου σχολείου και της έντασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση. Και παρ’ όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις (και) της νέας κυβέρνησης, τα σχολεία θα υποδεχτούν για έναν ακόμη Σεπτέμβρη τους μαθητές σε σχολεία χωρίς βιβλία και καθηγητές, στοιβαγμένους 30-30 στις τάξεις, με τρομαχτικές ελλείψεις στις υποδομές και στη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι ελλείψεις και τα φετινά κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αντανακλούν την ευρύτερη κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός μας τα τελευταία χρόνια. Δηλαδή τη διογκούμενη φτώχεια, την ανεργία, τις απολύσεις, την εξαθλίωση και την πείνα. Όλα εκείνα που γέννησε η μνημονιακή πολιτική και αποτελούν το «φόντο» μέσα στο οποίο καλούνται φέτος οι μαθητές να ανταποκριθούν στην ιδιαίτερα απαιτητική σχολική χρονιά, μέσα από τη σκληρή εντατικοποίηση και τα αδυσώπητα ωράρια που επιβάλλει η πραγματικότητα του «σχολείο-φροντιστήριο-σπίτι», και αφαιρούν από τη μαθητική νεολαία τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και τις ελάχιστες χαραμάδες ελεύθερου χρόνου που της απομένει.
Τώρα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο μνημόνιο, το 3ο μνημόνιο, το οποίο το έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα νέο δηλαδή πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, υπαγορευμένο από την τρόικα την οποία δήθεν θα καταργούσε η «κυβέρνηση της αριστεράς». Το νέο μνημόνιο έρχεται να χτυπήσει το λαϊκό εισόδημα, τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα και τα νέα παιδιά που προέρχονται από αυτά. Υπηρετεί τα συμφέροντα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας, ενώ αναπαράγει και εντείνει τη λεηλασία και το νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας μας από τους αμερικάνους και ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, κηδεμόνες της.
Και σέρνουν τον λαό και τη νεολαία σε εκλογές, για να νομιμοποιήσουν στη λαϊκή συνείδηση το νέο μνημόνιο, για να υφαρπάξουν τις λαϊκές ψήφους και να αποσπάσουν τη δική μας συναίνεση για να διαλέξουμε ποιο κόμμα ή ποιος συνασπισμός κομμάτων θα εφαρμόσει δήθεν «καλύτερα» τα νέα μέτρα, για να διαλέξουμε ποιος θα ξεπουλήσει καλύτερα τη χώρα μας στα ξένα αφεντικά την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ.

 Συμμαθητές, συμμαθήτριες,
Καμία λύση στα προβλήματα του λαού και της νεολαίας δεν πρόκειται να δώσουν οι εκλογές της 20ής Σεπτέμβρη. Όπως και καμία λύση δεν μπορεί να προκύψει με τον λαό στη γωνία, αμέτοχο και αφοπλισμένο μπροστά στους δυνάστες και εκμεταλλευτές του. Η Μαθητική Πορεία καλεί τους μαθητές να στείλουν μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Να παλέψουμε στο πλευρό των γονιών μας, στο πλευρό όλου του λαού για να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια. Για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης της χώρα μας που τώρα βαθαίνουν με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και να ανοίξει ένας νέος δρόμος για τον λαό και τη νεολαία, χωρίς ξένους και ντόπιους δυνάστες και με τον λαό μας περήφανο και κυρίαρχο.
Η Μαθητική Πορεία, παλεύοντας για να δώσει τη δική της συμβολή στη συγκρότηση του μαθητικού κινήματος, θέλει να προβάλλει μια πραγματικά αγωνιστική κατεύθυνση για τους μαθητές. Μέσα από την προβολή και διάδοση της εφημερίδας της και με την ενίσχυση των υπόλοιπων παρεμβάσεών της στα σχολεία, η Μαθητική Πορεία προτείνει απέναντι στο ατομικό βόλεμα τη συλλογική αντίσταση, απέναντι στην αποπολιτικοποίηση τον πολιτικό αγώνα, απέναντι στις «χύμα» και θολές δομές, την οργανωμένη πάλη, την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης των μαθητικών οργάνων, των 5μελών και 15μελών συμβουλίων, την ανάπτυξη του ελεύθερου και ανεμπόδιστου μαθητικού συνδικαλισμού και την ισχυροποίηση των μαθητικών συνελεύσεων και των δημοκρατικών διαδικασιών.

Καλή χρονιά, λοιπόν, και με ψηλά το κεφάλι!

πηγή:  Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου