Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ: Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ την Άνοιξη του 2016


Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ την Άνοιξη του 2016
Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισε στην τελευταία  συνεδρίασή της να συγκληθεί  πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος την Άνοιξη του 2016. Με νεότερη  ανακοίνωσή της  θα καθορίσει την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί.
Η Συνδιάσκεψη θα συζητήσει και θα πάρει αποφάσεις πάνω στη διεθνή και εσωτερική πολιτική κατάσταση. Θα κάνει τον απολογισμό δράσης του Κόμματος από το 5ο Συνέδριο (23 – 25 Μάρτη 2013) και θα θέσει τα καθήκοντα της νέας περιόδου. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα ζητήματα της κομματικής οικοδόμησης  και της οργανωτικής πολιτικής. Για το σκοπό αυτό μάλιστα η ΚΕ αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη στελεχών του Κόμματος μέσα στο επόμενο δίμηνο με βασικό αντικείμενο συζήτησης τα οργανωτικά καθήκοντα.
Το Μ-Λ ΚΚΕ προχωρεί στη σύγκληση πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, φιλοδοξώντας να πραγματοποιήσει  ένα κομματικό σώμα που θα βγάλει το κόμμα δυναμωμένο, δίνοντας ουσιαστική ώθηση  σε όλους τους τομείς δράσης και σε όλα τα μέ­τωπα πάλης του κόμματος, έτσι ώστε να συμβάλλουμε από καλύτερες θέσεις στην ανάπτυξη του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, στην ανασυγκρότηση του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος.
Η περίοδος προς τη Συνδιάσκεψη συμπίπτει με μια γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση που ξεκίνησε  η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με έναν καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων  του τρίτου μνημονίου που θα επιφέρει μια ακόμη πιο συντριπτική  σύνθλιψη  του λαϊκού εισοδήματος, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, μεγαλύτερη φοροεπιδρομή, νέα δεσμά ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και υποτέλειας.
Μια περίοδος δυσκολιών, κάμψης  και υποχώρησης του εργατικού και λαϊκού κινήματος,  αποτέλεσμα των αυταπατών που καλλιεργήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ, των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων  και του ιδεολογικοπολιτικού  αφοπλισμού του κινήματος.
Όμως παρά το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα και την κάμψη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης Τσίπρα  τροφοδοτούν  τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, οξύνουν τις εσωτερικές αντιθέσεις και αναπόφευκτα οδηγούν στο ξέσπασμα νέων αγώνων.
Μέσα σ' αυτές  τις κρίσιμες συνθήκες που σφραγίζονται από την πολιτική κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ και την “πρώτη φορά κυβέρνηση αριστεράς”,  η σύγκληση ενός κομματικού σώματος παίρνει πιο ουσιαστικά χαρακτηριστικά  για τον αγώνα που διεξάγει μια κομμουνιστική μαρξιστική – λενινιστική δύναμη.
Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ είναι, βαδίζοντας προς τη Συνδιάσκεψη,  να κάνει μέσα από ένα ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο τον απολογισμό και την κριτική αποτίμηση της πολιτικής γραμμής και της  δράσης  του κόμματος από το 5ο Συνέδριο μέχρι σήμερα.
Μιας περιόδου μεγάλων αντιδραστικών κοινωνικών ανατροπών και πολιτικών ανακατατάξεων με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη, το στυλοβάτη  του αστικού πολιτικού συστήματος για το αποτελεσματικό  πέρασμα των ιμπεριαλιστικών μνημονίων, εξελίξεις που έθεσαν και ανέδειξαν  πλήθος κρίσιμων προβλημάτων, δοκιμάζοντας ιδεολογικοπολιτικές  θέσεις και πρακτικές, ιδιαίτερα  στο χώρο του αριστερού και κομμουνιστικού κινήματος. Και στη βάση όλων αυτών των πολιτικών εξελίξεων να εκτιμήσουμε τις πολιτικές  θέσεις, τον ευρύτερο προσανατολισμό, την πάλη του Μ-Λ ΚΚΕ και να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα  ώστε να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες, τις ελλείψεις  και τις καθυστερήσεις  που εκδηλώνονται στην κομματική ζωή και δράση.
Να χαράξουμε μια γενική πολιτική γραμμή, αναλύοντας τη σημερινή πολιτική κατάσταση και τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς και τη διεθνή κατάσταση όπως διαμορφώθηκε κάτω από την επίδραση της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών  αντιθέσεων, των στρατιωτικών  επεμβάσεων και κατακτητικών πολέμων.
Στόχος του Μ-Λ ΚΚΕ, βαδίζοντας προς την πανελλαδική Συνδιάσκεψη, είναι  να αναπτύξει έναν ουσιαστικό  διάλογο και μια πλατιά συζήτηση με συγκεντρώσεις  και εκδηλώσεις στην Αθήνα και την επαρχία πάνω σε βασικά πολιτικά και ιδεολογικά  ζητήματα που απασχολούν το λαϊκό, αριστερό και κομμουνιστικό  κίνημα, δυναμώνοντας τους ιδεολογικοπολιτικούς  δεσμούς και τις σχέσεις του με κάθε λαϊκό αγωνιστή που βαδίσαμε μαζί στους αγώνες. Να συζητήσει πάνω στα ζητήματα του μαζικού κινήματος, τις δυσκολίες που ορθώνονται και τις αιτίες που φρενάρουν  την ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα  της εργατικής  και λαϊκής πάλης, για την αναγκαιότητα των πολιτικών συνεργασιών και την ουσιαστική ώθηση  της πάλης που αναπτύσσει η ΛΑ-ΑΑΣ.
Να συζητήσει πάνω στα μεγάλα και επίκαιρα ζητήματα της ιδεολογικοπολιτικής  αντιπαράθεσης  ενάντια στον σοσιαλδημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ και το ρεβιζιονιστικό ΚΚΕ και για την προοπτική ανασυγκρότησης  του κομμουνιστικού μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος.
Βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση ενός κομματικού σώματος που θα στεφθεί  από επιτυχία, όπως φιλοδοξούμε να είναι η πανελλαδική Συνδιάσκεψη,  που θα βγάλει το Μ-Λ ΚΚΕ, δυναμωμένο, έτοιμο να δώσει τη δική του συμβολή στον αγώνα του λαού μας  ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες και τα πολιτικά τους φερέφωνα, είναι η πιο ουσιαστική και δραστήρια συμμετοχή όλων των συντρόφων και συναγωνιστών του Κόμματος και της Νεολαίας σε αυτή την κομματική διαδικασία.
Η ΚΕ  καλεί όλους τους συντρόφους και κάθε αγωνιστή  που αντιμάχεται την ολομέτωπη επίθεση του ιμπεριαλισμού, της ντόπιας πλουτοκρατικής  ολιγαρχίας και της νεόκοπης ψευτοαριστερής μνημονιακής συγκυβέρνησης  να συμβάλλουν ενεργητικά με τις δικές τους θέσεις και απόψεις, με την κριτική και τις παρατηρήσεις τους  για την τελική διαμόρφωση  και τον εμπλουτισμό  της γραμμής και των πολιτικών και οργανωτικών καθηκόντων που θα χαράξει η πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

πηγή: Μ-Λ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου