Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Να κλιμακώσουν τον αγώνα αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Ζούρα»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje5cHLlfDSEqZW6MgpP3xjZL7alQrwLiNKxoQnBvZiJ6iebYXQRlVA4Z3hEIVr4_YmZBTsluuhfJYOxsradU2ZE8ee9rF1FmBNSmh2AuOes43G6nrVxQN4nHfPBQjZvMQsgxuGrzObLiej/s1600/2015-09-30_185922.jpgΤην Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, παρουσία αντιπροσωπίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, έγινε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ». 
Στη συνέλευση αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης με
δυνατότητα κλιμάκωσης σε 48ωρη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου εξουσιοδοτήθηκε να ορίσει την ημερομηνία που θα γίνει η απεργία. Τα αιτήματα είναι να ακυρωθούν οι απολύσεις, να πληρωθούν οι 3,5 μισθοί, να βγουν οι κάμερες, λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, χορήγηση μέτρων ατομικής προστασίας, να επανέλθει το δρομολόγιο του λεωφορείου, να υπογραφεί η επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ).
Είναι ανάγκη να αναπτυχθούν κοινοί αγώνες για αυτά τα κοινά προβλήματα. Ίδια ή παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην πτηνοτροφία. Εδώ πρέπει να φανεί η ενότητα του κλάδου και όλης της εργατική τάξης. Χρειάζεται να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία των εργοδοτών που εκβιάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουμε έτσι, με το επιχείρημα ότι θα κλείσει η επιχείρηση. Ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειες μας είναι να αποφασίσουμε να αντισταθούμε ενάντια στους δυνάστες μας, τα μονοπώλια.
Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην πτηνοτροφία αλλά και στον κλάδο σε όλη την χώρα να ενισχύσουν το μέτωπο της οργάνωσης και του αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να δείξουν έμπρακτη ταξική αλληλεγγύη με οποιοδήποτε τρόπο αποφασίσουν. Πρώτα και κύρια αν την ημέρα της κινητοποίησης ο «ΖΟΥΡΑΣ» στείλει την παραγωγή σε άλλη πτηνοτροφική επιχείρηση, καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν απόφαση και να αρνηθούν να την εκτελέσουν. Το ίδιο ακριβώς έπραξαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ», στις 20/12/2012, όταν τους ζήτησαν να βγάλουν παραγωγή για λογαριασμό των ΒΟΚΤΑΣ – ΜΑΖΑΡΑΚΙ – ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ Ε.Π.Ε. την ημέρα που οι εργαζόμενοι εκεί είχαν απεργία.
Η συνέλευση τμήματος πήρε ομόφωνη απόφαση ότι "ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ".
Για αυτήν την κατάσταση μεγάλες ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις μαζί με την τελευταία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί γνωρίζουν την κατάσταση. Όχι απλά δεν κάνουν τίποτα, αλλά ετοιμάζουν και νέα μέτρα για να τσακίσουν τις ζωές μας με νέους φόρους, μειώσεις, κατασχέσεις, απελευθέρωση των απολύσεων κ.α.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtjvWRJjj2Xe3hs7bQX3-wVfw3o2m4B7dsnGCnzIlgZPIY42L07Tv7wp6xsq5BKynvSt-aO92faY4_d9qB7dVkFs3sA7N2C4HwLM4d4S7O1-x-yRQ3vdvil6y7A2yBhblO-feANwwZgzaV/s1600/2015-09-30_190001.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου