Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ούτε μια ώρα χαμένη

Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά
Σταθερή και μόνιμη εργασία με αξιοπρέπεια για όλους
Συνάδελφοι,
Η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί, τα εργαζόμενα στρώματα, ο λαός και η νέα γενιά βρίσκονται μπροστά στο νέο κοινωνικό οδοστρωτήρα του τρίτου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις επιταγές των δυναστών της γηρασμένης Ευρώπης και του ιμπεριαλισμού. Η κυβέρνηση του «πρώτη φορά φορά Αριστέρα» συνεχίζει απροσχημάτιστα στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ίδιας με αυτή που εφάρμοζαν όλες οι προηγούμενες της τελευταίας πενταετίας. Οι κάλπικες υποσχέσεις μετατρέπονται σε κοινωνική έρημο για το δοκιμαζόμενο λαό μας.
 Η εκπαίδευση βρίσκεται για πολλοστή χρονιά αντιμέτωπη με τα ίδια τραγικά αδιέξοδα. Μηδενικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, παρά τα δεκάδες χιλιάδες κενά και τις στρατιές των αδιορίστων εκπαιδευτικών. Σχολεία κλειστά. Γενίκευση της ελαστικής και επισφαλούς εργασίας. Οι απόμαχοι της εργασίας καταδικάζονται σε νέα μεγαλύτερη φτώχεια και συρρίκνωση των συντάξεών τους έτσι που να καταταντούν επιδόματα ελεημοσύνης. Αλλά και οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το νέο αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα που τους καταδικάζει στη δουλειά μέχρι... τα βαθιά γεράματα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τα επιτελεία της προετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο το οποίο θα συνθλίψει ακόμα περισσότερο και οριζόντια τους ήδη εξανεμισμένους μισθούς για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο. Παρά τις διακηρύξεις για το αντίθετο, η κυβέρνηση έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει το έργο της συντριβής των συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων με την εφαρμογή της πιο σκληρής αξιολόγησης και της σύνδεσής της με το μισθό. Την ίδια στιγμή μεθοδεύει την εφαρμογή των λεγόμενων «καλών πρακτικών» του ΟΟΣΑ για τη νέα οριζόντια αύξηση του ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών. Η νέα γενιά καταδικάζεται στην αμάθεια με ένα σχολείο που αγκωμαχά ανάμεσα στο ράβε – ξήλωνε των αναλυτικών προγραμμάτων ενώ ταυτόχρονα παραμένει ολόκληρο το πλέγμα των ταξικών φραγμών, των πολλαπλών εξετάσεων και της εντατικοποίησης.
Συνάδελφοι,
Απέναντι στην πολιτική αυτή που ρημάζει το Δημοσιο Σχολείο, τους εκπαιδευτικούς, καταδικάζει το λαό σε νέα βαθιά φτώχεια και εξαθλίωση και χαλκεύει για τον τόπο νέα δεσμά εξάρτησης, οφείλουμε να αντιτάξουμε τη συλλογική μας πάλη. Να πάμε κόντρα σε όλους όσους σήμερα απολογούνται για την πολιτική αυτή για να μας πείσουν πως πρέπει να εμπεδώσουμε τον μονόδρομο των μνημονίων. Να προτάξουμε το μοναδικό δρόμο που μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση και την ελπίδα για τους εργαζόμενους και το λαό. Το δρόμο του παρατεταμένου και ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική για την διεκδίκηση και επανακατάκτηση όλων των δικαιωμάτων μας. Να μετατρέψουμε ξανά τα σωματεία μας σε όπλα και δύναμη πυρός στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών – ολιγαρχίας!
Ούτε μια ώρα χαμένη!
Όλοι στον αγώνα!
Εκπαιδευτικός Όμιλος
Οκτώβρης 2015
 πηγή: antitetradia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου