Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ για την γενική απεργία- Λαμία πλ. Διάκου 10:30πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

Ν’ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι!
Μέσα σ΄ ένα τεταμένο διεθνές περιβάλλον που καθορίζεται απ΄ τους οξυμένους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος πάντα των λαών, μέσα σ΄ ένα κλίμα που ανεβαίνει το πολεμικό θερμόμετρο, χτυπιούνται τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες και εντείνεται η φασιστικοποίηση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά την επίθεσή της ενάντια στο λαό, όπως απαιτούν τα ξένα και ντόπια αφεντικά, όπως απαιτούν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το 3ο «μνημόνιο».
Σε ευθεία βολή βρίσκεται τώρα το δικαίωμα στην ασφάλιση, την περίθαλψη και τη σύνταξη! Ένα δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους. Ένα δικαίωμα το οποίο οι εργαζόμενοι το έχουν πληρώσει για δεκαετίες με την ίδια τη δουλειά τους, και με τον κλεμμένο («νόμιμα» ή «παράνομα») ιδρώτα τους! Ένα δικαίωμα απ΄ το οποίο θέλουν να παραιτηθεί ο κάθε εργαζόμενος, και το οποίο θα πρέπει να θεωρείται από εδώ και στο εξής ως ένα «επίδομα» που θα αποτελεί «ατομική» υπόθεση του εργαζόμενου.
Στο δρόμο που χάραξαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τα μέτρα Κατρούγκαλου, μειώνει περισσότερο τη βασική σύνταξη πείνας («εθνική» την ονομάζουν) στα 382 ευρώ, εισάγει τη λογική της λεγόμενης «ανταποδοτικής σύνταξης»,νέο υπολογισμό του ύψους των συντάξεων (ενδεχόμενα και επαναϋπολογισμό των ήδη παρεχόμενων συντάξεων !) που θα οδηγήσει σε μεγάλη περικοπή τους, αυξάνει τα όρια ηλικίας. Στοχεύει στη μείωση και ,τελικά, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, αλλά και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για όλους τους εργαζόμενους και για τους αγρότες, εντείνοντας το ξεκλήρισμά τους.
Για το πέρασμα της αντιλαϊκής και αντεργατικής αυτής επίθεσης, που απαιτούν οι ιμπεριαλιστές και η ντόπια μεγαλοαστική τάξη, του αντιασφαλιστικού νόμου, της βαριάς φορολογίας και του χαρατσώματος, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, με δεδομένο μάλιστα πως ακολουθούν κι άλλα μέτρα με στόχο τις εργασιακές σχέσεις και την «απελευθέρωση» των απολύσεων, η κυβέρνηση καλεί σε «εθνική συστράτευση» όλες τις δυνάμεις του συστήματος. Τα μνημονιακά κόμματα της αντιπολίτευσης (η οποία μάλιστα, σύμφωνα με τον Τσίπρα, θα πρέπει να «σταθεί στο ύψος της»!!!) ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-Ενωση Κεντρώων προσήλθαν σε «εθνικό διάλογο» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, με βασικό μέλημα το πώς θα στηριχθεί, θα περάσει και θα συνεχιστεί η επίθεση αυτή.
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, η μοναδική διέξοδος για το λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, είναι η δική του πάλη, η δική του αντίσταση και διεκδίκηση. Κόντρα στη γραμμή της υποταγής των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην γραμμή των περιχαρακωμένων-χωριστικών κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ (που ουσιαστικά, είναι κομματικές παρελάσεις των δυνάμεων του ΚΚΕ) ,που καμία σχέση δεν έχουν με το ξεδίπλωμα ενός σοβαρού λαϊκού και εργατικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα δικά τους χέρια!
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία της 3ης Δεκέμβρη, αλλά και ν’ αναπτύξουν αγώνες, αντιστάσεις και διεκδικήσεις σε χώρους δουλειάς, σπουδών, στις συνοικίες, σε πόλεις και χωριά. Για να υπερασπίσουν κατακτήσεις και δικαιώματα, αλλά και τους ίδιους τους όρους της ζωής τους. Για ν΄ ανατραπεί η αντιλαϊκή – αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Κάτω τα χέρια απ΄ την ασφάλιση! Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση!
Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα!
Κάτω τα χέρια απ΄ τα μεροκάματα, τους μισθούς και τις συντάξεις!
Ο μαζικός λαϊκός αγώνας η μοναδική διέξοδος!
Μ΄ αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!
Κάτω τα νέα και παλιά μνημόνια!
Ούτε Ε.Ε. – Ούτε Δ.Ν.Τ. Κάτω τα δεσμά του ιμπεριαλισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου