Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Κλιμακώνουν τον αγώνα οι αγρότες- Στο μπλόκο της Ανθήλης κλείνουν την Εθνική στις 12.00 και καλούν σε συμπαράσταση

Αυξάνουν την πίεση οι αγρότες από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου προχωρώντας σε αποκλεισμούς δρόμων σε όλη την Ελλάδα ζητώντας από την κυβέρνηση την απόσυρση του ασφαλιστικού και τη συζήτηση από μηδενική βάση.
Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 7.000 τρακτέρ και περισσότερα από 20 μπλόκα τα οποία έχουν παραταχθεί σε κρίσιμους εθνικούς κόμβους. Σημειωτέον ότι πρόκειται για την πρώτη γενικευμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία πυροδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις τελευταίες επιλογές στο ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών και έρχεται να αλλάξει ριζικά τόσο τις παγιωμένες αντιλήψεις όσο και την ανθρωπογεωγραφία στον
αγροτικό χώρο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα πρόσωπα που κυριαρχούν τα τελευταία 24ωρα τόσο στα κατά τόπους σημεία των συγκεντρώσεων, όσο και στα τηλεοπτικά παράθυρα, είναι νέα παιδιά, με συγκροτημένο λόγο για τα αγροτικά πράγματα, τα οποία, όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν τη νέα γενιά εκπροσώπων των αγροτών.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας στο μπλόκο της Ανθήλης φεύγουν από τον παράδρομο και ανεβάζουν τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό. Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής για μια ώρα θα διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική οδό και καλούν φορείς, συλλόγους και κατοίκους της Φθιώτιδας που θέλουν να αντιδράσουν στην πολιτική της κυβέρνησης  να είναι μαζί τους στο δρόμο.
Μπλόκο  και στο Κάστρο το πρωί στις 10.00 αποφάσισαν στις γενικές συνελεύσεις τους οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση του Αι Γιάννη και στα παλιά σφαγεία του Ορχομενού ενω σε κλείσιμο των Τεμπών και του τελωνείου στον Προμαχώνα στον Εβρο θα προχωρήσουν οι αγρότες το μεσημέρι από τις 12 ως τις 2μ.μ.
Εν τω μεταξύ, χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κατρούγκαλος άκουσε τις θέσεις της επιτροπής σχετικά με τις διατάξεις που προωθούνται στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τους αγρότες και είχε την ευκαιρία να διευκρινίσει κρίσιμα σημεία του νομοσχεδίου.
«Υπάρχει σχέδιο καταστροφής μας και η απάντηση θα δοθεί στα μπλόκα. Δεν σκοτώνουμε την αγελάδα που μας τρέφει», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής μετά τη συνάντηση.
Υπό την πίεση των κινητοποιήσεων συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό θα παραχωρήσουν στις 11:30 το πρωί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου