Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Αγροτικά μπλόκα στην Εθνική από τις 20 Ιαν.- Η Αλαμάνα το σημείο συνάντησης των αγροτών στη Φθιώτιδα_Στην Ανθήλη η ΠΑΣΥ

http://altpressfthiotida.com/wp-content/uploads/2014/02/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%821-347x176.jpgΜεγεθύνεται διαρκώς η παρουσία των τρακτέρ των αγροτών στις πλατείες των χωριών όλης της χώρας.  Η  Αλαμάνα το σημείο συνάντησης των αγροτών της Φθιώτιδας- Εξοδο στην εθνική  από 20 Γενάρη αποφάσισε το πανελλαδικό συντονιστικό στη Θεσσαλονίκη – Συλλαλητήριο στις 28  Ιανουαρίου  στο πλαίσιο της Agrotica
Μπλόκα στις 20 Γενάρη
Σε τρεις φάσεις αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στα προωθούμενα μέτρα σε φορολογία και ασφαλιστικό  η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων που συσκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου στο συνεδριακό κέντρο  της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, παρουσία πάνω από 1000 εκπροσώπων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους της αγροτικής οικονομίας και με σαφή την πρόθεση να υπάρξει ενωτικό πνεύμα.

Σύμφωνα με το πλάνο στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη βγαίνουν τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς, σε συνοριακούς σταθμούς και λιμάνια, ακολουθεί νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείεται νέα κάθοδος στην Αθήνα, με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση. Το σημείο συνάντησης των αγροτών της Φθιώτιδας όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Παμφθιωτικού  Δ. Δημογιάννης είναι η Αλαμάνα στην Εθνική οδό.
Σε μπλόκα προσανατολίζονται και οι αγροτικοί σύλλογοι της ΠΑΣΥ που έχουν σαν σημείο συνάντησης το μπλόκο της Ανθήλης. Ηδη τρακτέρ από τη Δυτική Φθιώτιδα και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας κατευθύνονται στην  Aνθήλη για να ενωθούν με τα υπάρχοντα τρακτέρ στην πλατεία του χωριού.
Στη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης συμφωνήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έθεσε σε διαβούλευση η Κυβέρνηση, όσον αφορά τουλάχιστον τους αγροτο-κτηνοτρόφους και αλιείς για την κατάργηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό τους.
Ζητάμε τη διατήρηση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικό Οργανισμό των αγροτών, αφού απεμπλακεί από την ευθύνη παροχής σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερηλίκους και μελετηθεί η αναμόρφωσή του, ώστε να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του.
Επιμένουμε στα αιτήματα που είχαμε παραδώσει στην Κυβέρνηση μετά τη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην Αθήνα στις 18/11/2015 (Φορολογικό, ρύθμιση χρεών, απόδοση επιδοτήσεων κ.λ.π.) όπως και στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας.
Συμφωνήσαμε ακόμη να επιδιωχθούν συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών στρωμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενημέρωση και πιθανό συντονισμό του αγώνα.
Τέλος αποφασίσαμε από αύριο Παρασκευή 15/1/2016 να ξεκινήσουν οι προεργασίες για κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Στις 20/1/2016 ημέρα Τετάρτη όλοι οι αγροτο-κτηνοτρόφοι και αλιείς βγαίνουν στους δρόμους συντεταγμένα με απόφαση των Οργανώσεών τους, με κλιμάκωση στις 28/1/2016 στη Θεσσαλονίκη.
Δεν μας μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα προκειμένου να αντιταχθούμε στο ξεκλήρισμά μας, αν η Κυβέρνηση επιμείνει στα μέτρα που μας αφανίζουν.

πηγή: altpressfthiotida.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου