Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΛΑ-ΑΑΣ Φθιώτιδας: Ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις


Η Λαϊκή  Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών στα μπλόκα που στήνονται στο νομό, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που με προμετωπίδα, σε αυτή την φάση, το ασφαλιστικό – φορολογικό ξεκληρίζει την φτωχομεσαία αγροτιά. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄80 με την είσοδο της χώρας μας στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ) και με τις ΚΑΠ, που πέταξε χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά από το χωράφι και που εντάθηκε με την υπαγωγή της χώρας μας στο μνημονιακό ζυγό.
Στεκόμαστε αλληλέγγυα στον αγώνα αυτό, ο οποίος θα πρέπει να συνδεθεί και να συντονιστεί με τον αγώνα που δίνει η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι  έμποροι, επαγγελματίες και επιστήμονες, σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής και φορολογικής καταιγίδας που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάτω από τις επιταγές του κουαρτέτου των δανειστών.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας ενάντια στην νεοαποικιακή μνημονιακή υποδούλωση της χώρας και την φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων. Συνδέεται με τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία.
Ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να γίνει παιχνίδι στα χέρια της υποτελούς μνημονιακής αντιπολίτευσης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων που όλοι μαζί καλούσαν την κυβέρνηση να ψηφίσει και να εφαρμόσει τις μνημονιακές επιταγές. Δεν πρέπει να υπερισχύσουν λογικές που διασπούν τις κινητοποιήσεις και τους αγροτικούς συλλόγους, αλλά και πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλευόμενες την αγανάκτηση και την λαϊκή οργή σπέρνουν το ρατσιστικό και ξενοφοβικό μίσος.  
Πρώτος σταθμός αυτού του κοινού αγώνα θα πρέπει να αποτελέσει η γενική απεργία και τα συλλαλητήρια στις 4 Φλεβάρη, ο οποίος θα πρέπει να κλιμακωθεί με νέες απεργίες, μπλόκα και άλλες πολύμορφες ενωτικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ –ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

2 σχόλια: