Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας, για συμμετοχή στην απεργία ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας


Σωματείο ΕμποροϋπαλλήλωνΑνακοίνωση 15/01/2016
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετέχουν στη 24 ώρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 17/01/2016 ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι απαίτηση των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων. Θέλουν τους εργαζόμενους εκμεταλλευόμενους κάθε ώρα και στιγμή, άρα και τις Κυριακές .
Απαιτούμε την πλήρη και σταθερή μόνιμη εργασία με δικαιώματα με συνθήκες εργασίας, και ασφαλιστικά δικαιώματα που να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Θέλουμε μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Η Κυριακή αργία ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες. Η προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή υλοποιώντας την πολιτική της Ε.Ε των μονοπωλίων θέλουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.
Οργανωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις . Γυρίζουμε την πλάτη στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που για ακόμα μια φορά προκηρύσσει απεργία την τελευταία στιγμή για τα μάτια του κόσμου και δεν παίρνει κανένα μετρό για την επιτυχία της απεργίας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, νομοθετική κατοχύρωση της.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου