Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΜΕ Εύβοιας - Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών

Κοινό μέτωπο αγώνα όλων των εργαζομένων για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ-ΔΝΤ
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στη φορολογική και αντιασφαλιστική επιδρομή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει εξαπολύσεις σε βάρος της.
Τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, είναι νομοσχέδια εξόντωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενώ χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς, ασφάλιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς σύνταξη.

Κυβέρνηση, Ε.Ε. και ΔΝΤ, έχουν στόχο να πετάξουν από την παραγωγή τους μικρομεσαίους αγρότες, να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν χωράφια και καλλιέργειες, ώστε να γίνει φτηνότερη η αγροτική γη και να γίνει γρηγορότερα η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση της αγροτικής παραγωγής στα χέρια του κεφαλαίου και των σύγχρονων τσιφλικάδων.
Πάνω απ’ όλα, με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων και την υποβάθμιση-διάλυση της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα χτυπιέται όση απέμεινε από τη διατροφική επάρκεια κατ’ εντολή της Ε.Ε και των ΗΠΑ. Τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης πατούν πάνω στα μέτρα των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ.
Η επίθεση αυτή στους αγρότες είναι κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα σε βάρος συνολικά όλων των κλάδων των εργαζομένων, τα μέτρα που παίρνονται στο όνομα δήθεν της βιωσιμότητας και διάσωσης του ασφαλιστικού στόχο έχουν να κατεδαφίσουν ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα στην ασφάλιση και περίθαλψη.
Η έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, πρέπει να μετατραπεί σε συμπαράταξη με το ξεδίπλωμα μαζικών απεργιακών αγώνων σε κάθε χώρο δουλειάς, με το να πάρουν οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους, με στόχο να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανεργατική πανδημοσιουπαλληλική απεργία της 4ης Φλεβάρη .
ΟΛΟΙ στους δρόμους του αγώνα. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με ανθρώπινους μισθούς, με ασφάλιση – περίθαλψη για όλους .

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου