Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ (22-24 Απρίλη 2016)

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα της Κυριακής 24 Απρίλη, τις εργασίες της, μέσα σε ένα κλίμα αγωνιστικής αισιοδοξίας και ενισχυμένης αυτοπεποίθησης.
Η ιδιαίτερα θετική κατάληξη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης αποτέλεσε την κορύφωση και το επιστέγασμα ενός γόνιμου εσωκομματικού διαλόγου και μιας σειράς επιτυχημένων δημόσιων συγκεντρώσεων σε συνοικίες της Αθήνας και σε πόλεις της περιφέρειας, όπου παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν οι Θέσεις της
ΚΕ και ακούστηκαν γνώμες και απόψεις από ένα ευρύτερο περίγυρο αριστερών και λαϊκών ανθρώπων.
Τα μέλη του κόμματος και της Οργάνωσης της Νεολαίας του, απ' όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, καθώς και οι σύντροφοι που συμπορεύονται με το κόμμα και προσκλήθηκαν να τις παρακολουθήσουν, με τις δεκάδες ομιλίες τους, συνέθεσαν ένα συντροφικό διάλογο που χαρακτηρίστηκε από ποιότητα και μαχητικό πνεύμα, από τη μεταφορά εμπειριών και τη διατύπωση εποικοδομητικών προβληματισμών και, κυρίως, από την καθολική έκφραση της συμφωνίας τους στις Θέσεις που εισηγήθηκε η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ.
Η υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ από το σώμα, σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις όλων των συντρόφων που πήραν το λόγο, πιστοποίησαν την κατάκτηση ενός υψηλότερου επιπέδου ενότητας των μελών του κόμματος και της Νεολαίας  γύρω από την ιδεολογικοπολιτική γραμμή του. Δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα αγωνιστικής αισιοδοξίας και ισχυρής εμπιστοσύνης στο κόμμα, που του δίνουν τη δυνατότητα, την επόμενη περίοδο, με καλύτερους όρους, να συνεχίσει να διεξάγει τις ιδεολογικοπολιτικές μάχες του, να προχωρήσει τη δουλειά της σύνδεσής του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να δυναμώσει την οργανωτική επιρροή του και να δώσει τη συμβολή του στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας.
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Μ-Λ ΚΚΕ ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απρίλη με κεντρική δημόσια συγκέντρωση στην κατάμεστη αίθουσα της “Πανηπειρωτικής”. Μετά το καλωσόρισμα των συνέδρων και των προσκεκλημένων από τον σ. Θ. Τσιριγώτη που ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εργασιών, προβλήθηκε ένα βίντεο συνοπτικής παρουσίασης των διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων και της δράσης του Μ-Λ ΚΚΕ, τα τρία τελευταία χρόνια.
Επακολούθησε η απόδοση τιμής στους συντρόφους του Μ-Λ ΚΚΕ που έφυγαν από τη ζωή στο διάστημα που μεσολάβησε από το 5ο Συνέδριο του Μ-Λ ΚΚΕ. Υπό τους ήχους του “Επέσατε θύματα”, εκφωνώντας τα ονόματά τους και βλέποντας στην οθόνη τα πρόσωπά τους, του σ. Ισαάκ Ιορδανίδη πρωτεργάτη της ίδρυσης του μαρξιστικού - λενινιστικού κινήματος, του σ. Γιώργου Ταχτσή, του σ. Στέφανου Ριζάκη, του σ. Νίκου Βοσνίδη, της σ. Άννας Βοσνίδη, του σ. Θανάση Καλώνη, του σ. Τάσου Αγγελόπουλου, του σ. Βασίλη Καραμπάτσα, του σ. Γιώργου Χούμπλη, όλοι οι παρευρισκόμενοι, όρθιοι, κράτησαν με αισθήματα σεβασμού και συγκίνησης ενός λεπτού σιγή.
Το προεδρείο της συγκέντρωσης, μετά από σύντομο χαιρετισμό, έδωσε το λόγο στον σ. Πέτρο Κουφοβασίλη ο οποίος αναφέρθηκε, συνοπτικά, στις διεθνείς εξελίξεις.
Στη συνέχεια, κλήθηκε στο βήμα και απηύθυνε χαιρετισμό ο σ. Σπύρος Παπακωνσταντίνου, εκ μέρους της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ(μ-λ).
Ο σ. Αντώνης Παπαδόπουλος έκανε την κεντρική εισήγηση των Θέσεων της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη. Αναλύοντας την εσωτερική κατάσταση, αναφέρθηκε στην αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ιμπεριαλιστές κηδεμόνες της, στην πολιτική και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και των άλλων αστικών κομμάτων, και ανέπτυξε την κριτική του κόμματος απέναντι στις δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά. Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από την πείρα των εργατικών και λαϊκών αγώνων που αναπτύχθηκαν ενάντια στα μνημόνια, διατύπωσε τις κατευθύνσεις του κόμματος για την αγωνιστική ανασύνταξη και ανάπτυξη του μαζικού κινήματος. Υπογράμμισε πως κομβικό ζήτημα είναι η ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος. Αυτός ο στόχος αποτελεί κεντρικό καθήκον για το Μ-Λ ΚΚΕ.
Για την επίτευξή του, το κόμμα μας πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει σταθερά στο δρόμο της αντιπαράθεσης με τα ρεβιζιονιστικά και λαθεμένα ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα και να αντλεί διδάγματα από την ιστορία του κομμουνιστικού και του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το ξεπέρασμα της διάσπασης των δυνάμεων του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Επεσήμανε τη θετική σημασία της κεντρικής πολιτικής συνεργασίας που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στο Μ-Λ ΚΚΕ και το ΚΚΕ(μ-λ) και της συγκρότηση και δράσης της Λαϊκής Αντίστασης -Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Τόνισε το βάρος που πρέπει να δοθεί στο ζήτημα της σύνδεσης του κόμματος με τους εργαζόμενους και τις λαϊκές μάζες, της κομματικής οικοδόμησης και της εξάλειψης των αδυναμιών και ελλείψεων που υπάρχουν σε αυτούς τους τομείς.
Κάλεσε τα μέλη του κόμματος, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση των σκοπών του, υπενθυμίζοντας ότι το 2017 συμπληρώνεται ένας αιώνας από την Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και το 2018 ο ένας αιώνας απο την ίδρυση του επαναστατικού ΚΚΕ.
Η δεύτερη ημέρα της Συνδιάσκεψης άρχισε με την εκλογή προεδρείου για τη διεξαγωγή των εργασιών της και την έναρξη των ομιλιών που συνεχίστηκαν και την τρίτη ημέρα. Έγινε μια πλούσια συζήτηση στην οποία πήραν μέρος παλιοί και νέοι σύντροφοι, από όλες τις οργανώσεις της Αθήνας και της επαρχίας. Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν οι τοποθετήσεις των συντρόφων της Νεολαίας που πιστοποίησαν το υψηλό επίπεδο ιδεολογικοπολιτικής συγκρότησής τους και αγωνιστικής προσφοράς, γεγονός που δημιούργησε αισιοδοξία σε όλο το σώμα της Συνδιάσκεψης.
Οι ομιλίες καταπιάστηκαν με τα καίρια ιδεολογικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και οργανωτικά ζητήματα που απασχολούν το Μ-Λ ΚΚΕ, με τα ζητήματα του κομμουνιστικού κινήματος και ειδικότερα του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Κατατέθηκαν χρήσιμες επισημάνσεις, προτάσεις και σκέψεις για τη βελτίωση της δουλειάς του κόμματος.
Η συζήτηση έκλεισε με ομιλία του σ. Αντώνη Παπαδόπουλου που απάντησε σε ζητήματα και προβληματισμούς που τέθηκαν, σημείωσε τα κρίσιμα ιδεολογικοπολιτικά σημεία που ανέδειξαν την ορθότητα της πολιτικής του Μ-Λ ΚΚΕ και του επέτρεψαν να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις πολιτικές πιέσεις και δυσκολίες της πάλης τα χρόνια που προηγήθηκαν και, σήμερα, να πραγματοποιήσει μια Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που επιβεβαίωσε την ισχυρή ιδεολογικοπολιτική συνοχή του. Μετά την υπερψήφιση των Θέσεων, η οποία επισφραγίστηκε με θερμά χειροκροτήματα και την Κομμουνιστική Διεθνή, η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη μπήκε στην τελευταία φάση της, τη διαδικασία εκλογής νέας ΚΕ.
Η επιτυχημένη κατάληξη της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Μ-Λ ΚΚΕ διαμορφώνει προϋποθέσεις ώστε η πάλη του, την επόμενη περίοδο, να σημειώσει νέα θετικά βήματα.
Αφομοιώνοντας βαθύτερα την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση και τις Θέσεις που αποφάσισε η Συνδιάσκεψή μας, δίνοντας έμφαση στο ξεπέρασμα των οργανωτικών αδυναμιών μας, συμμετέχοντας αποφασιστικά στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού μας, εµπνεόµενοι από τον αγώνα και τις θυσίες των κοµµουνιστών, που έδωσαν τη ζωή τους και την ψυχή τους για τη µεγάλη υπόθεση της επανάστασης, του σοσιαλισμού και του κοµµουνισµού, τιµώντας τον σ. Ισαάκ Ιορδανίδη, τον πρωτεργάτη της ίδρυσης του µ-λ κινήµατος που την απώλειά του θρηνήσαµε πριν ένα χρόνο, όλους τους συντρόφους µας που έφυγαν, προχωρούμε μπροστά εντείνοντας τις προσπάθειές μας για την εκπλήρωση των άμεσων στόχων και των μακροπρόθεσμων σκοπών του κόμματος, για να ανοίξει ο επαναστατικός δρόμος προς μια Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου