Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝA: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5, 10:00 ΠΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ

Συμπληρώνονται   φέτος 130 χρόνια από την εξέγερση των εργατών του ΣΙΚΑΓΟ το 1886 με κυρίαρχο αίτημα το 8ωρο  «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες  ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο».
Το 8ωρο, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, η Κυριακή αργία, μία σειρά άλλων εργατικών δικαιωμάτων δεν χαρίστηκαν στους εργαζόμενους, αλλά κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, ακόμα και θυσίες του εργατικού κινήματος.   
Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στη χώρα μας συμπίπτει με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που διαλύει ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, με τον αγώνα για δουλειά για όλους με δικαιώματα, ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.  
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με μία κατάπτυστη απόφασή της επέλεξε την 8η Μάη, μέρα που τα συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες των εργατών του ΣΙΚΑΓΟ, να ψηφίσει στην Βουλή με αιφνιδιαστικό τρόπο και κατεπείγουσες διαδικασίες το νομοσχέδιο τερατούργημα που δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα.
Με την νέα φορολογική επιδρομή οδηγεί στην φτωχοποίηση και στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, μικρομεσαίους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.
Συγχρόνως ετοιμάζει τα νέα μέτρα για τα εργασιακά με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και «διαπραγματεύεται» νέα επώδυνα μέτρα ύψους 3.6 δις ευρώ με τους δανειστές. 
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στην νέα βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση Κυβέρνησης – Ε.Ε- ΔΝΤ. Τίποτε δεν μας χαρίστηκε από κανένα. Με τους αγώνες μας κερδίσαμε όλα τα δικαιώματά μας. Τέρμα στις θυσίες της Ελληνικής κοινωνίας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οργανώνουμε την δική  μας αγωνιστική απάντηση.
Συμμετέχουμε στην 48ωρη Πανελλαδική πανεργατική απεργία 6 και 7  Μάη  και στην 24ωρη στις 8 Μάη.
Επαγγελματίες-Βιοτέχνες- Έμποροι κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή 8 Μάη για να μην κλείσουμε οριστικά!!!!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ- ΔΝΤ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Το Συντονιστικό του Παμφθιωτικού Μετώπου:
Εργατικό Κέντρο Φθ/δας – Νομαρχιακό παραρτ. ΑΔΕΔΥ- Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών Φθ/δας- Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου