Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση ΛΑ-ΑΑΣ - Απεργιακή Συγκέντρωση στη Λαμία, Κυριακή 8/5 10:00πμ Πλατεία Διάκου.


1η Μάη:
Ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό!
Για Δημοκρατία – Ανεξαρτησία –Σοσιαλισμό!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Μέρα της εργατιάς η Πρώτη του Μάη. Μέρα τιμής των αγώνων που έχει δώσει για την ανατροπή του συστήματος της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μέρα αφιερωμένη στα δίκια της εργατικής τάξης, στην προοπτική της οικοδόμησης μιας άλλης κοινωνίας, της κομμουνιστικής, της μοναδικής προοπτικής που μπορεί να πραγματώσει τα οράματα της ισότητας, της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Την ίδια όμως στιγμή οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε.- ΔΝΤ ζητούν όλο και περισσότερο “αίμα” από τα φτωχά και μεσαία λαϊκά στρώματα με αιχμές το ασφαλιστικό και τη φορολογία - στο πλαίσιο του 3ου μνημονίου που επιβλήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με τις ψήφους σχεδόν όλων των αστικών κομμάτων της βουλής - και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καμώνεται πως δήθεν διαπραγματεύεται και αντιστέκεται στις απαιτήσεις τους. Η κατάληξη είναι από τώρα γνωστή αφού η κατεύθυνση της υποταγής έχει ιστορία και είναι δεδομένη και για τους σημερινούς κυβερνώντες. Η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις αντιθέσεις ΔΝΤ-ΗΠΑ και ΕΕ-Γερμανίας αναφορικά με το άμεσο και απώτερο μέλλον των συμφερόντων τους στη χώρα μας. Στη πραγματικότητα η όποια καθυστέρηση εμφανίζεται, έχει να κάνει με την αποδοχή και ενός 4ου  μνημονίου με δήθεν προληπτικά μέτρα για το μέλλον.
Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέχει «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστικές δυνάστες και απόδειξη το αντιασφαλιστικό τερατούργημα που έχει φέρει στη Βουλή και η προσπάθεια της να το ψηφίσει πριν το Γιουρογκρούπ της 9/5. Με κυνικό τρόπο «εκτελεί» την κοινωνική ασφάλιση του ελληνικού λαού και αυτό το ονομάζει «διαπραγματευτικό ατού» της απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ! 
Παράλληλα μια νέα φοροληστεία ανακοινώθηκε με αύξηση σ' όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες με την αλλαγή του ΦΠΑ στο 24% και στους φόρους σε καύσιμα. τηλεφωνία, ρεύμα, εισιτήρια κ.ά. Την επιδρομή αυτή συμπληρώνουν οι νέοι φορολογικοί συντελεστές άμεσης φορολόγησης του εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους κι ελεύθερους επαγγελματίες και η μείωση του αφορολόγητου καθώς και η κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών για όλους. 'Έτσι οι μειωμένοι μισθοί και συντάξεις θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές. Η πολιτική αυτή φορτώνει τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων την ώρα που ιμπεριαλιστές και άρχουσα τάξη τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στο νέο πλιάτσικο.
Κι ενώ κουαρτέτο, κεφάλαιο και κυβέρνηση διαμορφώνουν το κλίμα μόνιμα και σταθερά στη βάση των δικών τους ταξικών συμφερόντων, το μαζικό λαϊκό κίνημα βρίσκεται σε μεγάλη αδράνεια με ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας και του ΠΑΜΕ., οι οποίες με την γραμμή τους  σπέρνουν την σύγχυση και την απογοήτευση και σε τελική ανάλυση βάζουν αντικειμενικά πλάτη στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλουν κυβέρνηση και οι δυνάστες ιμπεριαλιστές. Η 48ωρη απεργία που σύρθηκε για  δύο μήνες αφήνοντας  την κυβέρνηση να προωθεί τον αντιασφαλιστικό σχεδιασμό της χωρίς εμπόδια, παγίδεψε στην αναμονή και στην απραξία το συνδικαλιστικό κίνημα. Έδειξε  ποια είναι η πραγματική πολιτική τους, ανεξάρτητα με το τι λένε  οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι «ταξικοί» ηγέτες του ΠΑΜΕ.
Στην  48ωρη απεργία που τελικά προκηρύχθηκε στις 6-7 Μάη ,όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε προκλητικά πως θα ψηφίσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο τη μέρα γιορτασμού της Πρωτομαγιάς, η εργατική τάξη, πρέπει να δώσει την μάχη της. Με  μαζικές απεργιακές και πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις  να δώσει την αγωνιστική απάντηση της για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Και κυρίως να παλέψει τη συνέχιση και κλιμάκωση του αντιμνημονιακού αγώνα.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι,
Ο πόλεμος που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας) στη Συρία συνεχίζεται - παρά τις προσωρινές και ρευστές «ανακωχές» - καταστρέφοντας τη χώρα αυτή και δημιουργώντας καθημερινά χιλιάδες νέους πρόσφυγες. Τα συνολικότερα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, λόγω των πολύ οξυμένων ανταγωνισμών τους και με θύματα πάντα τους λαούς, σχέδια που εμπλέκουν όχι μόνο τη Μέση Ανατολή, αλλά και τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, αποτελούν πλέον μια μόνιμη και επικίνδυνη πραγματικότητα. Οι κίνδυνοι νέων εστιών πολέμου αλλά και γενικότερων αναφλέξεων είναι υπαρκτοί, ενώ η εγκατάσταση του ΝΑΤΟϊκού στόλου στο Αιγαίο ανεβάζει τους όρους αντιπαράθεσης των ιμπεριαλιστών. Γεγονός που μαζί με τις Βάσεις και τις κάθε είδους «διευκολύνσεις» που παραχωρεί η κυβέρνηση στους αμερικάνους, εμπλέκει άμεσα και τη χώρα μας, παράλληλα με την εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στους αμερικανοΝΑΤΟΪκούς.
Σ΄ αυτό το «φόντο» όπου οι λαοί προορίζονται να γίνουν «κρέας για τα κανόνια» των ενδο-ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, διαδραματίζονται κι οι τελευταίες εξελίξεις απέναντι στη μαζική προσφυγιά και τους ξεριζωμένους λαούς. Στη φάση αυτή, όξυνσης της οικονομικής κρίσης του συστήματος, οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. δεν επιθυμούν τη μαζική αποδοχή των προσφύγων, οι οποίοι θα προορίζονταν βέβαια για τα σκλαβοπάζαρά τους και για αιματηρή και κερδοφόρα εκμετάλλευση. Η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη, όπως στερούν δικαιώματα και είναι ενάντιοι σε κάθε αγώνα αντίστασης και διεκδίκησης του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας απέναντι σε αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια, έτσι αρνούνται τα προσφυγικά δικαιώματα και κινητοποιούν κατασταλτικούς και συκοφαντικούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς για να προλάβουν και αποτρέψουν την διεκδίκηση τους. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έχει επιδείξει μαζικά την αυθόρμητη αλληλεγγύη του απέναντι στα θύματα του πολέμου, έχει κοινούς εχθρούς με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτοί που φέρνουν τα μνημόνια, τη φτώχεια και την ανεργία στο λαό μας – οι ιμπεριαλιστές – αυτοί που φέρνουν στρατιωτικές βάσεις και στόλους, είναι οι ίδιοι που με τον πόλεμο και την εξαθλίωση γεννούν την προσφυγιά.
Eίναι φανερό ότι χρειάζεται να ξαναπιαστεί το νήμα των αγώνων από εκεί που εσκεμμένα  απ' τη συμβιβασμένη και υποταγμένη συνδικαλιστική ηγεσία κόπηκε. Αυτό είναι έργο του ταξικού αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος. Άμεσα να τεθεί το ζήτημα της οργάνωσης της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος, με τους φορείς της επίθεσης. Άμεσα να δυναμώσει η πίεση για συνέχιση και κλιμάκωση των μαζικών εργατοϋπαλληλικών αγώνων.
Είναι άμεση η ανάγκη της προώθησης ενός πλατιού μετώπου αντιιμπεριαλιστικής αντιπολεμικής πάλης σαν τη μοναδική απάντηση στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει τα γεράκια του πολέμου από όπου και αν προέρχονται στους λαούς όλου του κόσμου.
Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!

 ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ
ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!
ΕΞΩ Ο ΝΑΤΟΪΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΑΠ΄ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ! ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΕ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ!

8.5.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου