Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση για την πανελλαδική σύσκεψη του Εκπαιδευτικού Ομίλου


Πραγματοποιήθηκε την Μ. Δευτέρα 25 Απρίλη η πανελλαδική σύσκεψη του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος δεκάδες σύντροφοι και συναγωνιστές, παλιοί και νέοι, από πολλές περιοχές της χώρας οι οποίοι δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Ομίλου στο δημόσιο αλλά και ιδιωτικό χώρο της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη σύσκεψη πήραν μέρος επίσης και πολλοί συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δρουν συνδικαλιστικά στην Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ).
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου για την διεθνή κατάσταση (ιμπεριαλισμός – πόλεμος – προσφυγική κρίση), για την εσωτερική πολιτική κατάσταση και τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής και το βάθεμα του καθεστώτος της εξάρτησης. Μεγάλο μέρος της συζήτησης καταπιάστηκε με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο της εκπαίδευσης από την αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των τελευταίων χρόνων. Αναπτύχθηκαν επίσης οι θέσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου για την υπόθεση της ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών σε αγωνιστική και ταξική κατεύθυνση που να υπηρετεί πραγματικά και γνήσια τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου ενώ θα αποτελεί οργανικό τμήμα του ευρύτερου παλλαϊκού μετώπου αντίστασης και πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών – ολιγαρχίας.
Ακολούθησε μια ιδιαίτερα πλούσια συζήτηση, με τοποθετήσεις πολλών συναγωνιστών, οι οποίοι μετέφεραν με ζωντανό τρόπο την πολύτιμη εμπειρία τους από τη πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση, βοήθησαν ώστε να ενισχυθούν και να γίνουν ακόμα πιο συγκεκριμένες και οι θέσεις και οι άξονες πάλης του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Τονίστηκε από όλους τους συναγωνιστές η ανάγκη να ενισχυθεί ο ρόλος και ο λόγος του Εκπαιδευτικού Ομίλου, να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η πολιτική επιρροή του, να παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την πολυποίκιλη παρουσία του, με εκδηλώσεις, ημερίδες, συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην έκδοση του περιοδικού «ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ της εκπαίδευσης». Τονίστηκε ότι το περιοδικό αποτελεί εδώ και 28 χρόνια αγωνιστικό φάρο για το εκπαιδευτικό κίνημα, εργαλείο θεωρητικής επεξεργασίας και πολιτικής – συνδικαλιστικής δουλειάς και δράσης που ξεπερνά τα οργανωτικά πλαίσια του Εκπαιδευτικού Ομίλου. Από πολλές τοποθετήσεις επισημάνθηκε πως πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το περιοδικό και να διευρυνθεί το δυναμικό των συναγωνιστών που καταπιάνονται, επεξεργάζονται θεωρητικά, ιδεολογικά και συνδικαλιστικά προβλήματα και συστηματοποιούν θέσεις.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την εκλογή της νέας πανελλαδικής γραμματείας.
Η γραμματεία του
Εκπαιδευτικού Ομίλου
26 Απρίλη 2016



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου