Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση - Καταγγελία της Αγωνιστικής Ταξικής Κίνησης Οικοδόμων Φθιώτιδας


Στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Φθιώτιδας που διενεργήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου, η παράταξη μας βίωσε τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής παράταξης «Πανοικοδομική Ενότητα» που πρόσκειται στη ΔΑΣ/ΠΑΜΕ, η οποία μιμούμενη τις αντίστοιχες πρακτικές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, θέλησε να αποκτήσει τεχνητά την πλειοψηφία του σωματείου, αποκλείοντας ουσιαστικά την δυνατότητα παρέμβασης της παράταξής μας στις εκλογές.
Την ώρα που κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ επιτίθενται κατά κύματα στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ο κλάδος των οικοδόμων στενάζει κάτω από την φτώχεια και την ανεργία, την ώρα που απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από το σωματείο, η «Πανοικοδομική Ενότητα» επιδόθηκε σε παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για τον αποκλεισμό συναδέλφων που δεν πρόσκεινται σε αυτή, από το να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Έτσι χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης έκλεισαν το μητρώο του σωματείου, ενώ πάγια τακτική όλων των εκλογών του σωματείου, είναι αυτό να είναι ανοιχτό και τις ημέρες των εκλογών και να εγγράφονται συνάδελφοι που έχουν τα νόμιμα έγγραφα και παράλληλα εκκαθάρισαν το μητρώο, εν κρυπτώ, χωρίς να ενημερώσουν την παράταξή μας, αλλά και καμία άλλη παράταξη.
Τις μεθοδεύσεις αυτές διευκόλυνε και η στάση της παράταξης «Οικοδομική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), που κατείχε τη θέση του γραμματέα του σωματείου, η οποία ήταν ουσιαστικά απούσα από τις δραστηριότητες του συνδικάτου, όλη την προηγούμενη περίοδο.
Η Αγωνιστική Ταξική Κίνηση Οικοδόμων Φθιώτιδας κατήγγειλε αυτή τη διαδικασία και αποχώρησε από την εκλογική διαδικασία – φάρσα, που είχε σαν αποτέλεσμα να συμμετάσχουν στις εκλογές μόλις 153 συνάδελφοι (οι 151 ψήφισαν την Πανοικοδομική Ενότητα!), την ώρα που στις προηγούμενες εκλογές το 2013 είχαν συμμετάσχει 396 οικοδόμοι.
Η Αγωνιστική Ταξική Κίνηση Οικοδόμων Φθιώτιδας δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα στους συναδέλφους, όπως και έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, με όλες τις δυνάμεις της, και θα παλέψει για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των οικοδόμων στο νομό. Για να γίνει το Συνδικάτο Οικοδόμων ένα πραγματικό σπίτι όλων των οικοδόμων και να μην είναι απλά άλλο ένα πανό στις διασπαστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ή ένα σωματείο – σφραγίδα των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου