Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία



Ο τουρκικός λαός με την πλατιά του κινητοποίηση έδειξε την αποφασιστικότητά του να αποκρούσει και να ματαιώσει την επιβολή μιας νέας στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας
Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία για την κατάπνιξη των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με την επιβολή μιας νέας στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, παρόμοιας με αυτές που έζησε στο πετσί του ο τουρκικός λαός τα προηγούμενα χρόνια, φαίνεται πως ανατράπηκε, ύστερα από μια κρίσιμη νύχτα.
Ο τουρκικός λαός, με την άμεση, πλατιά κινητοποίηση και κάθοδό του στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, έδειξε την αποφασιστικότητά του να αποκρούσει και να ματαιώσει τους σχεδιασμούς των πραξικοπηματιών.
Η εκδήλωση του πραξικοπήματος εκφράζει το διχασμό των κυρίαρχων δυνάμεων της Τουρκίας, τα αδιέξοδα και την ολόπλευρη κρίση του καθεστώτος, μπροστά στα άλυτα, συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο στο εσωτερικό του, όσο και στην ευρύτερη περιοχή με τους πολέμους στη Συρία, στο Ιράκ, στα εδάφη των Κούρδων και τις σχέσεις του με τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία.
Η ανατροπή του στρατιωτικοφασιστικού πραξικοπήματος και η υπεράσπιση των όποιων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών έχει κατακτήσει ο τουρκικός λαός, ούτε αθωώνει, ούτε εξαγνίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν, την άγρια τρομοκρατία, καταπίεση και καταστολή που ασκεί σε βάρος των αγωνιστών του δημοκρατικού, προοδευτικού και επαναστατικού κινήματος.
Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τον αντιφασιστικό αγώνα του τούρκικου λαού, στέκει στο πλάι του και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην πάλη για την ανατροπή του στατιωτικοφασιστικού πραξικοπήματος, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου