Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία δείχνει την αύξηση των κινδύνων για τους λαούς της περιοχής μας!

Οι αντιθέσεις και οι κόντρες που υπάρχουν μέσα στους κόλπους της τουρκικής αστικής τάξης κι όλου του στρατιωτικο-πολιτκού της πλέγματος, οι οξύνσεις και οι κρίσεις που δημιουργούν, στο πλαίσιο πάντα της εξάρτησής της απ΄ τους ιμπεριαλιστές, οδήγησαν στην απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης-16ης Ιούλη.
Μια απόπειρα σοβαρή, αιματηρή, με πολλά θύματα, βομβαρδισμούς και συγκρούσεις, η οποία παρά την αποτυχία της ανεβάζει σοβαρά το βαθμό επικινδυνότητας της κατάστασης τόσο για το λαό της Τουρκίας, όσο και για όλους τους λαούς της περιοχής. Μιας κατάστασης πολεμικής και ρευστής, απ’ το Κουρδιστάν και μέχρι τη Συρία
και το Ιράκ, απ΄ τη Μεσόγειο μέχρι την Ουκρανία, σκληρών ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας), όξυνσης των περιφερειακών διενέξεων και διχασμού των κυρίαρχων δυνάμεων της Τουρκίας.
Η ενδοαστική διαμάχη στη γειτονική χώρα, εξελίσσεται με σίγουρη την εμπλοκή ιμπεριαλιστών, μ΄ όποιο τρόπο κι αν αυτή εκφράζεται.Η κινητοποίηση του λαού στους δρόμους και στις πλατείες έπαιξε ρόλο στην αποτυχία του πραξικοπήματος, ανεξάρτητα από το αν επιδιώχθηκε η χρησιμοποίηση της και από τις αντιδραστικές δυνάμεις. Ο δρόμος βέβαια για το λαό της Τουρκίας και του Κουρδιστάν δεν είναι άλλος απ΄ τον αγώνα του ενάντια σ΄ όλες τις αντιδραστικές αστικές μερίδες και τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά.
Μετά την αποτυχία του στρατιωτικοφασιστικού πραξικοπήματος η κυβέρνηση Ερντογάν θα συνεχίσει την πολιτική της άγριας καταπίεσης και τρομοκρατίας σε βάρος του λαού της Τουρκίας και του Κουρδιστάν. Με ένταση θα εξακολουθήσει την φασίζουσα πολιτική του ενάντια σε αγωνιστές, επαναστάτες, δημοκράτες και κομμουνιστές, που ήδη βρίσκονται υπό διωγμό.
Ο λαός μας πρέπει να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον Τούρκικο λαό, να σταθεί αποφασιστικά υπέρ της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και υπέρ ενός μετώπου των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο!

19/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου