Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΗΡΕΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους του ομίλου, σε ολόκληρο τον κλάδο και την εργατική τάξη συνολικά, τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας να καταργήσει το δικαίωμα στη συλλογική δράση, μη αναγνωρίζοντας στο σωματείο το δικαίωμα να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Το σωματείο μας κατάγγειλε το γεγονός, πως όταν υποβάλλουμε αιτήματα προς τη διοίκηση, εκείνοι παραπέμπουν τους συναδέλφους να απευθύνονται ΑΤΟΜΙΚΑ στους διευθυντές τους για τη λύση των προβλημάτων. Δεν αναγνωρίζουν δηλαδή στους εργαζόμενους το δικαίωμα να της εκπροσώπησης, από αυτούς που οι ίδιοι εξέλεξαν.
Σε απάντηση στην καταγγελία μας, η εταιρεία επιβεβαίωσε γραπτώς, ότι απαιτεί από τους συναδέλφους να δίνουν ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ!!! στο σωματείο για να ασχοληθεί με τα προβλήματά τους. Το ζήτημα δεν είναι για γέλια. Δεν ακριβοπληρώνουν για πλάκα μεγαλοστελέχη και νομικούς συμβούλους η, την ώρα που μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων. Παίζοντας το ρόλο του λαγού για όλους τους μεγαλοεπιχειρηματίες και με το βλέμμα στραμμένο στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα, για την ακύρωση του ρόλου των σωματείων.
Απαιτείται επαγρύπνηση από όλα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και τις ομοσπονδίες. Η συγκεκριμένη επίθεση δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του ΝΗΡΕΑ. Πρόκειται για σχέδια που θέλουν να εφαρμόσουν σε κάθε χώρο δουλειάς. Προσπαθούν να τα περάσουν σε μία επιχείρηση και αν τα καταφέρουν θα τα γενικεύσουν, επιχειρώντας να τα ενσωματώσουν και στη συνδικαλιστική νομοθεσία. Ο λόγος είναι απλός. Τρέμουν την οργάνωση και τη κοινή δράση των εργαζομένων. Γνωρίζουν την τεράστια δύναμη της εργατικής τάξης, που η ίδια δεν έχει συνειδητοποιήσει. Γι' αυτό και θέλουν να είμαστε ο καθένας μόνος του απέναντί τους. Να μη συνδικαλιζόμαστε, να μην αντιδράμε στην κατάργηση δικαιωμάτων από αφεντικά και κυβερνήσεις, διεκδικώντας ατομικές λύσεις στα προβλήματά μας.
Η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, συμβαδίζει πάντα με επίθεση στα εργασιακά. Ο απομονωμένος και φοβισμένος εργαζόμενος είναι αυτός που θα αναγκαστεί να δεχθεί τσάκισμα των δικαιωμάτων του, μειώσεις αποδοχών και ατομικές συμβάσεις.
Η εργοδοσία του ΝΗΡΕΑ δεν έδρασε μόνη της. Της έλυσε τα χέρια η πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ξηλώνουν τα ελάχιστα συνδικαλιστικά δικαιώματα που έτσι κι αλλιώς υπήρχαν. Είναι αυτοί που έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια στις απολύσεις συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργατών, στη βιομηχανία δικαστικών διώξεων που έχει στηθεί στο Πέραμα και αλλού, που έστελναν τα ΜΑΤ στους συναδέλφους του ομίλου ΖΟΥΡΑ και σε άλλους εργαζόμενους που διεκδικούσαν τα δίκια τους.
Μεγάλες και οι ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που μετέτρεψαν τα σωματεία σε μηχανισμούς χειραγώγησης των εργατικών συνειδήσεων. Προώθησαν την ταξική συμφιλίωση, διαφήμισαν την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα σαν ύψιστες αρετές. Σε αυτούς πατάνε δικαστικές αποφάσεις σε όλη την ΕΕ, την οποία προσκυνούν, για να βγάζουν παράνομες τις διεκδικήσεις και τις κινητοποιήσεις που είναι ενάντια στις αρχές της.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!
Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουμε μαζί τη μάχη απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Με συλλογική πάλη, σταματάμε την προσπάθειά τους να μας στρέψουν σε ατομικές διεξόδους.
Καλύτερη απάντηση είναι η μάχη για τη διεκδίκηση υπογραφής συλλογικών συμβάσεων, που να κατοχυρώνουν όλα μας τα δικαιώματα και να αναπληρώνουν τις απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Αξιοποιούμε σε αυτή την κατεύθυνση το κάλεσμα των ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων, που και το δικό μας σωματείο στηρίζει, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Απευθύνουμε κάλεσμα αντεπίθεσης απέναντι στην επιβολή της φτώχειας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, της ζωής με ψίχουλα. Διεκδικούμε τώρα την κάλυψη των αναγκών μας, γιατί εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και αυτοί μας τον κλέβουν και θησαυρίζουν εις βάρος μας.
Έχουμε τη δύναμη να το πετύχουμε. Απαιτείται οργάνωση παντού. Να κάνουν το βήμα όλοι οι συνάδελφοι και να έρθουν μαζί μας στο σωματείο. Να οργανωθούν οι εργαζόμενοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους σε κάθε κλάδο. Να συνειδητοποιήσουν πως οι θυσίες που χρειάζονται στον αγώνα, είναι ασύγκριτα λιγότερες από αυτό που θα χάσεις για μια ζωή, αν σκύψεις το κεφάλι .
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ!
ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ
πηγή: trofimapota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου