Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας

Η πρόσφατη αναστολή των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Λαμίας, λόγω υποστελέχωσης του τμήματος αναισθησιολογίας, ήρθε να φέρει στην επιφάνεια, για ακόμη μια φορά, τις βαθιές πληγές που έχει αφήσει η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Το τελευταίο αυτό γεγονός δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά κρίκος μιας αλυσίδας σημαντικών προβλημάτων λόγω υποστελέχωσης των τμημάτων του νοσοκομείου, που κατά καιρούς έρχονται στην επιφάνεια (γυναικολογική, παιδιατρική, ΜΕΘ κλπ). Των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας, με την κατάσταση του ΕΟΠΥΥ.
Η υποχρηματοδότηση της υγείας, η απαγόρευση των προσλήψεων (έχουν να γίνουν από το 2010) την ώρα που γίνονται αθρόες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις και νόμους, που και η τωρινή κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά, είναι οι βασικές αιτίες που έχουν οδηγήσει σε νοσοκομεία χωρίς υλικά και με γιατρούς, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό της υγείας στα όρια των αντοχών τους, λόγω αποψίλωσής τους.
Τα προβλήματα αυτά του Νοσοκομείου Λαμίας δεν λύνονται με μπαλώματα της τελευταίας στιγμής, όπως μετακινήσεις από άλλα νοσοκομεία ή εφημερίες από γιατρούς εκτός νοσοκομείου αλλά με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Είναι υποκριτικές οι φωνές των τοπικών αρχόντων που δείχνουν το δάκτυλο, δηλαδή την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (5η ΥΠΕ) Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, και επικεντρώνονται στις υπαρκτές ευθύνες της και όχι το δάσος, που είναι η ακολουθούμενη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική.
Η υπεράσπιση της υγείας, η σωτηρία και αναβάθμιση του Νοσοκομείου είναι υπόθεση όλου του Φθιωτικού λαού και δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια των τοπικών αρχόντων και πολιτικών παραγόντων των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων, που καμώνονται πως ενδιαφέρονται  μόνο όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα.
Πρέπει να ανασυγκροτηθεί το Παμφθιωτικό Μέτωπο Αγώνα, που δραστηριοποιούνταν το προηγούμενο διάστημα, από τους μαζικούς φορείς του νομού (Εργατικό Κέντρο, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία, εμπορικό σύλλογο, αγροτικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, επαγγελματοβιοτέχνες κλπ) στην κατεύθυνση της διαρκούς μαζικής κινητοποίησης του Φθιωτικού λαού ενάντια στην αντιλαϊκή μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, στα πλαίσια του οποίου ιδιαίτερο βάρος θα έχει η διεκδίκηση μόνιμων λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο και η υγεία γενικότερα, στο νομό.
4 Νοέμβρη 2016
Μ-Λ ΚΚΕ
Κ.Ο. Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου