Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα πτυχιούχων ΤΕΙ σε νόμο για τα …καύσιμα

Σε νομοσχέδιο «Για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, απλοποίηση διαδικασίας  αδειοδότησης και άλλες διατάξεις πρατηρίων παροχής καυσίμων», η κυβέρνηση και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζης (ηλεκτρολόγος μηχανικός ο ίδιος), μέσα από διατυπώσεις του νομικού κειμένου που επιτρέπουν αρκετές ερμηνείες, φαίνεται ότι αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα πτυχιούχων μηχανικών ΤΕΙ, τα οποία είχαν αναγνωριστεί πριν δύο χρόνια.
Άλλοτε ήταν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που ήθελαν να ξεμπερδεύουν με την υποχρέωση του κράτους να στηρίζει (με όλους τους τρόπους, και, βέβαια, με επαρκή κονδύλια) την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σήμερα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επισφραγίζει τα χτυπήματα στα οικονομικά των ΑΕΙ και ΤΕΙ, με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα τα τελευταία, να κινδυνεύουν με άμεση αδυναμία λειτουργίας.
Άλλοτε ήταν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που σφράγιζαν το ένα μετά το άλλο τα τμήματα ΤΕΙ σε όλη την επικράτεια, μέσα από το σχέδιο «Αθηνά», σήμερα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από τα λεγόμενα «Πορίσματα» της «Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία» δρομολογεί νέα λουκέτα σε μια σειρά ΤΕΙ της χώρας.
Άλλοτε ήταν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι οποίες, πριν αναγνωριστούν επαγγελματικά δικαιώματα σε δεκάδες ειδικότητες αποφοίτων ΤΕΙ, αναγνώριζαν επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των ιδιωτικών κολεγίων, σήμερα, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αφαιρεί ήδη αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΤΕΙ.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της υποτέλειας, οι κυβερνήσεις της διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και στην εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της. Κρύβουν σε άσχετα νομοσχέδια (εν προκειμένω, σε νομοσχέδιο για πρατήρια και καύσιμα!) τις αντιεκπαιδευτικές τους μεταρρυθμίσεις, γιατί έτσι πιστεύουν ότι δεν θα γίνουν άμεσα αντιληπτές οι ενέργειές τους. Στην πραγματικότητα, φοβούνται τις αντιδράσεις των φοιτητών, και προσπαθούν να τις αποφύγουν.
Η Πορεία θα βρεθεί δίπλα στους φοιτητές των ΤΕΙ που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους στις σπουδές, για το δικαίωμά τους στην εργασία.
  • Καμία κατάργηση των αναγνωρισμένων επαγγελματικών μας δικαιωμάτων!
  • Ούτε βήμα πίσω στον αγώνα μας ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών μας και των εργασιακών κεκτημένων μας!
  • Με συλλογικές διαδικασίες να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε πάνω στα κοινά μας προβλήματα.
  • Να πιέσουμε το ΔΣ για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης στα ΣΤΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου