Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί και τελεσίγραφα

Θλιβερά ψελλίσματα και παρακλήσεις προς τους  ξένους δανειστές από τους ντόπιους εντολοδόχους και διεκπεραιωτές των μνημονίων

Οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί κλιμακώνονται. Οι δανειστές, αμείλικτοι, με τελεσίγραφο, απαιτούν από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών γραπτή δέσμευση-δήλωση ολοκληρωτικής συμμόρφωσης στην τροϊκανή δεσποτεία.
Οι εντολές σαφείς. Ακόμη και αυτό το πενιχρό επίδομα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από το προσφυγικό ρεύμα μόνο σαν παροχές εφάπαξ και μειώσεις προσωρινές μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Ανάλογες κινήσεις δεν θα επιτραπούν στο μέλλον. Παρεκκλίσεις από τα συμφωνηθέντα και "μονομερείς" ενέργειες απαγορεύονται ρητά.
Ταυτόχρονα, η απειλή του Grexit  και της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας επανέρχεται με νέα δήλωση του Σόιμπλε. "Τρίτος δρόμος για την Ελλάδα δεν υπάρχει", ξεκαθάρισε. Δηλαδή, ή πλήρης συμμόρφωση ή Grexit και καταστροφή! Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψοφοδεής, ετοιμάζεται για άτακτη υποχώρηση και υπογραφή της δήλωσης νομιμοφροσύνης και υποταγής.
Στο τρίτο Μνημόνιο έχει προβλεφθεί, σαφώς, ο ρό­λος του εντολοδόχου και διεκπεραιωτή, και μόνο, για την κυβέρνηση Α. Τσίπρα και όποια κυβέρνηση προκύψει μελλοντικά. Τα θλιβερά ψελλίσματα και οι παρακλήσεις του Ευκλ. Τσακαλώτου προς τους δα­νει­στές πως "η κυβέρνηση σε κάποια θέματα πρέπει να έχει μια διακριτική ευχέρεια να κυβερνήσει" αυτό ακριβώς περιγράφουν, αποκαλύπτουν και αποδέχονται. Εκλιπαρούν σε "κάποια", ήσσονος σημασίας προ­φανώς, ζητήματα να παριστάνουν την κυβέρνηση του τόπου. Μάταιος κόπος.
Οι "εταίροι", του Σόιμπλε πρωτοστατούντος, επεφύλαξαν ταπεινωτική απάντηση στο περίφημο "βήμα προς την κανονικότητα" και την υποτιθέμενη "έξοδο από την επιτροπεία" για τα οποία κόμπασε, στο διάγγελμά του, ο Α. Τσίπρας. Το "πυροτέχνημά" του για την υποτιθέμενη "στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας", με πασιφανή παραπλανητική και ψηφοθηρική στόχευση, κατέληξε στον πλήρη εξευτελισμό του και σε διατράνωση της στυγνής επιτροπείας των δανειστών.  
Αυτή ήταν η άδοξη κατάληξη των λεονταρισμών και του επαίσχυντου ρεσιτάλ υποκρισίας ενός πρωθυπουργού που δίνει 617 εκατομμύρια ευρώ στην ακραία φτώχια, όταν έχει καταδικάσει σε συντάξεις ανέχειας και εξαθλίωσης τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, όταν έχει υπογράψει και εφαρμόζει την οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ.  Την ίδια στιγμή που 250.000 χαμηλοσυνταξιούχοι παίρνουν -για μια φορά- ένα ισχνό επίδομα, το ΕΚΑΣ περικόπτεται κατά το ήμισυ, μέχρι να καταργηθεί εντελώς. Και επιπλέον, σύμφωνα με τους όρους των δανειστών, εάν το "πρόγραμμα" βγει εκτός τροχιάς, λόγω της "εφάπαξ παροχής", ο περιβόητος "κόφτης" είναι πανέτοιμος να επιπέσει στις καρατομημένες συντάξεις!
Η αντίστροφη μέτρηση
Ακόμη, όμως, και αυτός ο εξευτελισμός των εδώ, τύποις κυβερνώντων, δεν ήταν αρκετός για τον εξευμενισμό των δανειστών ώστε να ξεμπλοκαριστούν τώρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, η περίφημη μεγάλη "εθνική επιτυχία" για την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόσο πανηγύρισε, πριν μόλις 20 ημέρες. Η επαναφορά τους μετατίθεται στο θολό μέλλον και γίνεται όχημα άσκησης νέων ασφυκτικών πιέσεων και εκβιασμών.
Παράλληλα, η δεύτερη αξιολόγηση εκκρεμεί επίσης, σε ένα ομιχλώδες τοπίο συμφωνιών και διαφωνιών, το χρονοδιάγραμμά της επιμηκύνεται κατά το δοκούν, ενώ νέα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα που διαιωνίζουν και ενισχύουν το μνημονιακό εφιάλτη, και πέραν της λήξης του τρίτου Μνημονίου το 2018, καταφθάνουν και το τέταρτο Μνημόνιο προετοιμάζεται πυρετωδώς. 
Οι τακτικισμοί και η ακατάσχετη δημαγωγία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν, πλέον, να συγκαλύψουν την ανοιχτή υποταγή της στους δανειστές, τη μετατροπή της σε έναν τυπικό, πειθήνιο διεκπεραιωτή της μνημονιακής βαρβαρότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στα δυο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση, κλιμακώνει τη λεηλασία της χώρας και του λαού. Και το χειρότερο, περνάει το μήνυμα πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά μόνο αυτή, μέσα σε μνημόνια, ελέγχους και επιτροπείες. 
Η υπόκλισή του στην ιμπεριαλιστική ισχύ, τον έχει εντάξει -τελεσίδικα- στο αντιλαϊκό μέτωπο και καμιά παραπλανητική κίνησή του δεν μπορεί να αποκρύψει αυτή την αλήθεια την οποία, πλέον, συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι προσπάθειές του να επιβραδύνει τη ραγδαία, πλέον, πολιτική φθορά της κυβέρνησής του και του πρωθυπουργού πέφτουν στο κενό. Η κυβέρνηση Α. Τσίπρα έχει εξαντλήσει τη δυναμική της, ο χρόνος μετράει -ήδη- αντίστροφα γι αυτή.
Το κλίμα πλαστής αντιπαράθεσης και πόλωσης με τη ΝΔ δεν πείθει. Είναι πλέον πασιφανές πως μαζί με το κόμμα της Δεξιάς αποτελούν, σήμερα, τους κύριους ιμάντες επιβολής των συμφερόντων των ιμπεριαλιστών και της εγχώριας ολιγαρχίας, είναι συνένοχοι στην επιβολή των αντιδραστικών σχεδίων που βυθίζουν το λαό μας στη φτώχια, την εξαθλίωση και την ανεργία, καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατίας, εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας, χαλκεύουν νέα πιο βαριά δεσμά εξάρτησης και νεοαποικιακού ελέγχου της χώρας. Και οι δύο βρίσκονται απέναντι από το λαό, στο ίδιο εχθρικό χαράκωμα.

πηγή:  Λαϊκός Δρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου