Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της ΕΡΓΑΣ για το θάνατο της εργαζόμενης στο κατάστημα φαστ φουντ

Θλίψη και αγανάκτηση  μας γέμισε  ο θάνατος μίας εργαζόμενης και ο τραυματισμός πέντε ατόμων, μετά από έκρηξη σε κατάστημα φάστ φούντ στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης, στο υπόγειο του οποίου γίνονταν εργασίες οξυγονοκόλλησης.
Η απώλεια της ζωής της συναδέλφου λογίστριας προήλθε,από την απουσία κανόνων ασφαλείας, αφού η εργοδοσία άφησε να γίνονται εργασίες με χρήση φλόγας και με το κατάστημα ανοικτό και με την συνάδελφο να δουλεύει στο υπόγειο .
Για το κεφάλαιο δεν μετράει η ανθρώπινη ζωή μπροστά στο κυνήγι του κέρδους. Παραβιάζει κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, αποχαλιναγωγημένο  από την απουσία ελέγχων του υπουργείου Εργασίας και κάθε αρμόδιου δημόσιου φορέα.
Απαιτούμε την τιμωρία κάθε υπεύθυνου και την εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, όπως και την τήρηση των εργοδοτικών υποχρεώσεων για την κοινωνική ασφάλιση και για την τήρηση συλλογικών συμβάσεων και εργασιακών ωραρίων.
 Η απαίτηση αυτή είναι διεκδίκηση και καθήκον του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

πηγή: m-lkke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου