Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Νέα 48ωρη απεργία των "εργολαβικών" στη ΛΑΡΚΟ


Σε 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Γενάρη προχωρούν οι εργολαβικοί εργάτες στη «ΛΑΡΚΟ», δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους για την κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργολαβιών. Οι εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, διεκδικούν την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου με τη «ΛΑΡΚΟ» για όλους όσοι εργάζονται σήμερα με το καθεστώς των εργολαβιών. Η απεργία αποφασίστηκε την Τετάρτη, σε Γενική Συνέλευση, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, το κλαδικό συνδικάτο είχε προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας.
Τις επόμενες μέρες, προετοιμάζοντας την απεργία, το κλαδικό συνδικάτο θα απευθυνθεί με ανοιχτή επιστολή του σε όλα τα σωματεία και στους εργαζόμενους της περιοχής. Με αυτή θα ενημερώνει για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στη «σύγχρονη σκλαβιά», θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά αφορά κάθε εργαζόμενο και άνεργο, και παράλληλα θα καλεί όλο το λαό να κάνει δική του υπόθεση τον αγώνα των εργολαβικών εργατών.
Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, η οποία ενημέρωσε τους εργάτες ότι η κεντρική διοίκηση του Συνδικάτου συνεδρίασε πριν τα Χριστούγεννα, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στη «ΛΑΡΚΟ». Συζήτησε τις συνθήκες σκλαβιάς που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες και την εξάπλωση του φαινομένου σε μεγάλες επιχειρήσεις και στην Αττική. Στην κατεύθυνση αυτή αποφάσισε το επόμενο διάστημα να αναλάβει πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας την εμπειρία από τη δράση των εργολαβικών στη «ΛΑΡΚΟ» και του κλαδικού σωματείου της Φθιώτιδας.
  • Παρακάτω επισυνάπτεται το δελτίο τύπου του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας σε μορφή PDF. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου