Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Επιχειρήσεις συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»: Η εργοδοσία μεθοδεύει την απόλυση όλου του ΔΣ του σωματείου

Η προκλητική ενέργεια πρέπει να βρει απέναντι όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από κλάδο και χώρο δουλειάς
Τις απολύσεις όλων των μελών του ΔΣ του σωματείου μεθοδεύει η εργοδοσία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέθεσε στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έγγραφα «οικειοθελούς αποχώρησης» (!) για κάθε ένα από τα επτά μέλη της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου. Με την προκλητική αυτή κίνηση, κλιμακώνει την επίθεση στους εργαζόμενους και το σωματείο τους, που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Η εργοδοσία έχει βάλει από καιρό το σωματείο στο στόχαστρο. Το καλοκαίρι του 2016 προσπάθησε με μεταθέσεις να «ξαποστείλει» τους εκλεγμένους συνδικαλιστές στην Κρήτη και στη Βορειοκεντρική Εύβοια, εκεί δηλαδή που δουλεύουν εργαζόμενοι μετρημένοι στα δάχτυλα, σε περιοχές που δεν είχαν καμία σχέση με τον τόπο κατοικίας και εργασίας τους μέχρι τότε. Από τότε τα μέλη του ΔΣ έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ενώ με μια σειρά παρεμβάσεις απαιτούν να τους δοθεί αντικείμενο εργασίας.
«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», τονίζει το επιχειρησιακό σωματείο στην ανακοίνωσή του. Ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι «που εδώ και χρόνια παλεύουμε για τα εργασιακά δικαιώματα, για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή, που δεν κάναμε πίσω παρά την επίθεση μπράβων της εργοδοσίας που οπλοφορούσαν, που συλληφθήκαμε επανειλημμένα για αυτόν μας τον αγώνα, που η εργοδοσία επιδίωξε να μας εξαγοράσει για να σταματήσουμε», δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούν και να φύγουν «με την ουρά στα σκέλια», όπως θα ήθελε η εργοδοσία.
Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων συμφερόντων «Ζούρα», απευθύνει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.
Το Συνδικάτο καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και σημειώνει: «Η αποθράσυνση της εργοδοσίας βασίζεται στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που το αξιοποιεί και το εκμεταλλεύεται στο ακέραιο. Είναι σε ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ήδη συζητούνται στο τραπέζι της αντιλαϊκής διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - θεσμών, που ανάμεσα σε άλλα περιλαμβάνουν την απελευθέρωση των απολύσεων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης με μέτρα περιορισμού της, αποδεικνύοντας ότι αυτό που φοβούνται είναι ο οργανωμένος αγώνας των εργαζομένων που βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις σύγχρονες ανάγκες».
 πηγή: rizospastis.gr
 Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας
 «Καταγγέλλουμε την εργοδοσία των επιχειρήσεων συμφερόντων ΖΟΥΡΑ  που προχωρά στην απόλυση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου.

Οι συνάδελφοι εδώ και χρόνια παλεύουν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Δεν έχουν κάνει  πίσω  στην επίθεση μπράβων της εργοδοσίας που οπλοφορούσαν,  όταν συλλαμβάνονταν επανειλημμένα για τον  δίκαιο αγώνα τους,  όταν η εργοδοσία επιδίωξε να τους  εξαγοράσει για να σταματήσουνε.
Μάλλον τρελάθηκε ο εργοδότης τους που θεώρησε ότι με το τερτίπι της οικειοθελούς αποχώρησης που έστησε θα πίστευε έστω και ένας εργάτης πως αυτά τα παλικάρια, που είναι φάρος της εργατικής τάξης,  θα το έβαζαν ποτέ στα πόδια.
Σίγουρα τρελάθηκε αν του πέρασε από το μυαλό πως αυτό θα μείνει αναπάντητο.
Καλούμε τους συναδέλφους στην επιχείρηση να ξεσηκωθούν με αφορμή αυτήν την εξέλιξη.
Αναμένουμε να ορίσουν μορφή, ώρα και τόπο κινητοποίησης και θα ήμαστε δίπλα τους.
Μπορεί οι εργοδότες να έχουν τις Κυβερνήσεις με το μέρος τους και το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους προσφέρουν, οι εργάτες όμως έχουμε την αστείρευτη αλληλεγγύη, την υπομονή, την επιμονή  και κυρίως τα χέρια μας που τους ταΐζουν. Γιατί χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά».
πηγή: efthia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου