Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα πλήθος φίλων και συναγωνιστών, που κατέκλυσαν το "Σήμα", τίμησαν τους Μακρονησιώτες αγωνιστές

Η βραδιά του Σαββάτου 20.5 στον πολιτιστικό χώρο της Πορείας, στο Σήμα, ήταν αφιερωμένη στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το άνοιγμα του κολαστηρίου της Μακρονήσου, μια εκδήλωση τιμής και μνήμης προς τους Μακρονησιώτες αγωνιστές.
Οι ομιλίες που έγιναν και η  παράσταση που ακολούθησε με αφηγήσεις, απαγγελίες, προβολές εικόνων και μαγνητοσκοπημένων μαρτυριών, με  ζωντανή μουσική και  τραγούδια έδωσαν με δύναμη το ηρωικό πνεύμα της Μακρονήσου.
 Η κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα του Σήματος και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου, το κλίμα συγκίνησης, το μήνυμα αγώνα και αντίστασης που είναι επίκαιρο όσο ποτέ, ήταν τα στοιχεία που χρωμάτισαν τη βραδιά.
Ξεχωριστή στιγμή υπήρξε ο αγωνιστικός χαιρετισμός των  δύο παλαίμαχων κομμουνιστών, του  96χρονου Γιάννη Θεοχάρη και του 93χρονου Θωμά Στεφανή που βίωσαν τις θηριωδίες της Μακρονήσου και πέρασαν πολλά χρόνια στις εξορίες του μετεμφυλιακού κράτους. Οι δύο βετεράνοι του επαναστατικού ΚΚΕ που στρατεύθηκαν στη συνέχεια στην μεγάλη προσπάθεια της Αναγέννησης και δίνουν δεκαετίες τώρα τον αγώνα για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος μέσα από τις γραμμές του μαρξιστικού λενινιστικού κινήματος και του Μ-Λ ΚΚΕ, τίμησαν πραγματικά με την παρουσία τους και τις  ομιλίες τους την εκδήλωσή μας. 
Το Σήμα επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους εκείνους που  εργάστηκαν για αυτή την απαιτητική πολιτιστική εκδήλωση, καθώς και όλους εκείνους που την αγκάλιασαν και τη στήριξαν με την παρουσία τους.
πηγή:Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου