Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση– Καταγγελία των ΕΛΜΕ της Στερεάς Ελλάδας, για την καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας

 Καταγγέλλουμε την καθαίρεση από το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας, συναδέλφισσας Καφίδα Γεωργίας, η οποία κατηγορήθηκε από τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας ότι δήλωσε ψευδή αριθμό μαθητών για να μην κλείσει το σχολείο.
Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας στοχεύοντας στο κλείσιμο του μικρού ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας, για να το επιτύχει, επέλεξε έναν τρόπο που στερείται ηθικού προσήμου. Επιχείρησε να διασύρει τη μάχιμη – εκπαιδευτικό και διευθύντρια του σχολείου για ασήμαντες παρατυπίες τις οποίες παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ, ως περίπου καταπάτηση ολόκληρου του υπαλληλικού κώδικα. Η επιλογή αυτή του ΔΔΕ Ευρυτανίας αλλά και η υιοθέτησή της από τον ΠΔΕ Δημητρίου Χρήστο και τα διορισμένα μέλη του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας Αργυρόπουλο Κων/νο και Αλωνάρη Ιωάννη, εκθέτει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘ και δείχνει πώς αντιλαμβάνονται τη λειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα αυτών που λειτουργούν στις απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές της χώρας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ο φταίχτης δεν είναι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η έλλειψη υποδομών, η αδιαφορία των κυβερνητικών μανδαρίνων που νοιάζονται μόνο για την «καριέρα» τους, η συρρίκνωση κάθε εκπαιδευτικής δομής στο όνομα του κόστους, αλλά οι συνάδελφοι και μάλιστα αυτοί που με αυταπάρνηση και προσωπικές θυσίες προσπαθούν να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά.
Ντροπή τους !!!
Ο αγώνας, η έγνοια και το πάθος των εκπαιδευτικών, σαν της συναδέλφισσας Καφίδα Γεωργίας, να κρατήσουν ζωντανά τα σχολεία στις εσχατιές της χώρας μας, να στηρίξουν τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών είναι ψιλά γράμματα για τον Διευθυντή ΔΕ Ευρυτανίας, την πλειοψηφία του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο ΔΔΕ Ευρυτανίας, κ. Λουκάς Δημητρίου, μάλιστα γράφει ότι «η άσκηση των καθηκόντων της Διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας κ Καφίδα Γεωργίας αποβαίνει σε βάρος των εκπαιδευτικών και της πληρέστερης εκπαίδευσης των μαθητών»! Προφανώς, αν κλείσει το ΕΠΑΛ, η εκπαίδευση των μαθητών θα είναι πλήρης!
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Καλούμε την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για να ανακληθεί η καθαίρεση της διευθύντριας του ΕΠΑΛ Φραγκίστας και να σταματήσει κάθε δίωξή της.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να ακυρώσει εδώ και τώρα την απαράδεκτη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς Ελλάδας.
ΕΛΜΕ: ΒΟΙΩΤΙΑΣ –ΕΥΒΟΙΑΣ –ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ–ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
πηγή: antitetradia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου