Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Φθιωτιδας του Μ-Λ ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο δήμο Λαμίας και τις απολύσεις των συμβασιούχων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
Ο δημοτική αρχή του δήμου Λαμίας και δήμαρχος Ν. Σταυρογιάννης, αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπηρέτες της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής, των απολύσεων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.
Λίγες μόλις ημέρες μετά τη λήξη της πολυήμερης απεργίας στην καθαριότητα, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση των εργαζομένων ορισμένου χρόνου, όταν τότε υποκριτικά εμφανίζονταν στο πλευρό τους και στη συνέχεια τους εκθείαζαν για το έργο τους στην συλλογή των απορριμμάτων κατά της ημέρες του καύσωνα, προχώρησαν στην άμεση απόλυσή των 46 συμβασιούχων εργαζομένων.
Σε μια κίνηση απύθμενης υποκρισίας προς τους συμβασιούχους, που δούλευαν επί μήνες απλήρωτοι και κοροϊδίας προς το Λαμιώτικο λαό, έχοντας πλέον στείλει στην ανεργία αυτούς τους εργαζόμενους, η δημοτική αρχή προχώρησε στην απόφαση για εκχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτη εργολάβο, με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού στην καθαριότητα, που δημιούργησε βέβαια το κενό των απολυμένων συμβασιούχων!
Η δημοτική αρχή, που ειρήσθω εν παρόδω, είχε εκλεγεί με το μανδύα του αντιμνημονιακού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, αποτελεί πλέον βασικό εκφραστή των μνημονιακών επιταγών και προπομπό των αντικοινωνικών - αντεργατικών επιλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Έτσι ενώ θα μπορούσε να διατηρήσει τους 46 εργαζόμενους στην εργασία τους, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που παρέχει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση Σουρλέτη, η οποία έγινε κάτω από την απεργιακή πίεση των εργαζομένων και που επιτρέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων με τους υφιστάμενους συμβασιούχους, έως 31/3/2018, κάτι που εφαρμόζουν οι υπόλοιποι δήμοι, δεν το έπραξε, κρίνοντάς την εκ των προτέρων νομικά έωλη, για να δικαιολογήσει αυτή της την αντεργατική επιλογή.
Την ώρα δε που, σύμφωνα με την ίδια, έχει προχωρήσει σε αίτηση για τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας για την αύξηση των κενών θέσεων τακτικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου (στις οποίες συγκαταλέγεται κυρίως η καθαριότητα) προχωράει με τις πλέον ταχύτατες διαδικασίες, επικαλούμενη έκτακτες συνθήκες, στην εκχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών στους μεγαλοεργαλάβους και μάλιστα σε πρώτη φάση με τη διαδικασία ουσιαστικά της απευθείας ανάθεσης (διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση), ύψους 930.000€.
Ανοίγει η δημοτική αρχή έτσι, ένα νέο πεδίο ληστρικής κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, μεταφέροντας το κόστος στους Λαμιώτες, που θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά (με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών) χειρότερες υπηρεσίες, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Για αυτή την εξέλιξη τη κύρια ευθύνη έχει η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει αποδεχτεί και εφαρμόζει όλο το μνημονιακό πλαίσιο των απαγορεύσεων των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και των ιδιωτικοποιήσεων βασικών κοινωνικών αγαθών, οπλίζοντας τους πρόθυμους δημάρχους με τα αναγκαία άλλοθι για να προχωρήσουν σε αυτές τις επιλογές.
Είναι στο χέρι του Λαμιώτικου λαού να αποτρέψει αυτές τις αντεργατικές – αντικοινωνικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής και του δημάρχου.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης μας να σταθούν δίπλα στους συμβασιούχους που απολύθηκαν. Να απαιτήσουν την επαναπρόσληψή τους.
Μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς να παλέψουμε για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, αλλά και όλων των άλλων βασικών κοινωνικών αγαθών (νερό, αποχέτευση, ελεύθεροι χώροι κλπ). Για δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες. Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Να συνδέσουμε τον αγώνα αυτό συνολικά με την πάλη ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Με τον αγώνα για να σπάσουν τα αντιλαϊκά μνημονιακά δεσμά που χάλκευσαν οι κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και η ΕΕ.
Μ-Λ ΚΚΕ
Κ.Ο. Φθιώτιδας
Εικόνα από τη διαμαρτυρία των συμβασιούχων στο πρόσφατο δημοτικό σύμβούλιο

2 σχόλια:

  1. Η ηρωική πορεία του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου του ΕΑΜ και οι πρώτοι δάσκαλοι της Ελεύθερης Ελλάδας (από το αναγνωστικό "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ 1944)

    α) http://eyrytixn.blogspot.gr/2016/08/blog-post.html

    και...

    β) http://eyrytixn.blogspot.gr/2015/08/blog-1944.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν τέτοιες μέρες...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2011/11/blog-post_07.html

    και...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2017/08/blog-post_10.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή