Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Επιτυχημένο το 5ο Camping της Πορείας



Το Σάββατο 12 Αυγούστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο camping της οργάνωσης νεολαίας Πορεία. Στις 8 ημέρες που διήρκησε, πολλές δεκάδες σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι, όλων των ηλικιών και από πολλές περιοχές της Ελλάδας, πλαισίωσαν με τη συμμετοχή τους το camping.
Σε όλη τη διάρκεια του camping πραγματοποιήθηκαν πολύμορφές συλλογικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις πολιτικού, πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δύο πολιτικές εκδηλώσεις – συζητήσεις με θέματα: «Η κυρίαρχη προπαγάνδα στα χρόνια της κρίσης και οι απαντήσεις από την πλευρά της πραγματικής αριστεράς» και «Οι "νέες" εντάσεις στην περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου, στο κάδρο των διεθνών εξελίξεων- Οι θέσεις και τα συνθήματα που οφείλει να υψώσει η αριστερά και το λαϊκό κίνημα».
Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο πρωινά εργαστήρια. Το πρώτο αφορούσε τους νέους φοιτητές και επεξεργάστηκε τα επίκαιρα προβλήματα που απασχολούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στο δεύτερο οι νέοι εργαζόμενοι συζήτησαν διεξοδικά τα συμπεράσματα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος με αφορμή την πρόσφατη απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Σημαντικό σταθμό στο camping αποτέλεσε η επίσκεψη που οργάνωσε και πραγματοποίησε η Πορεία στην πόλη της Αμαλιάδας για να τιμήσει τον κομμουνιστή ηγέτη Νίκο Μπελογιάννη. Σχεδόν όλοι οι σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι έδωσαν το «παρών» στη γεννέτηρα πόλη του Ν. Μπελογιάννη, επισκέφθηκαν το σπίτι όπου έζησε και το οποίο σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο. Με το τέλος της ξενάγησης στο «μουσείο Μπελογιάννη» πραγματοποιήθηκε σύντομη πορεία η οποία κατέληξε στο μνημείο του Ν. Μπελογιάννη. Εκεί η οργάνωση νεολαίας Πορεία, κατέθεσε στεφάνι και εκφώνησε σύντομη ομιλία.
Από το camping δεν έλειψαν και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τιμώντας ταυτόχρονα τα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκαν σημαντικές πλευρές των πολιτιστικών επιτευγμάτων και κατακτήσεων την περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Σοβιετική Ένωση. Στο ίδιο πλαίσιο έγινε προβολή της ταινίας «Οκτώβρης» του σοβιετικού σκηνοθέτη Σ. Αϊζενστάιν. Ακόμα η μουσική ομάδα της Πορείας, πραγματοποίησε μουσική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ερμηνεύοντας τα έργα «Μαουτχάουσεν» και «Ρωμιοσύνη».
Από την πρώτη μέρα μέχρι και το τέλος οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν πολύμορφες αθλιτικές διοργανώσεις βόλευ, μπάσκετ, τάβλι και σκάκι στις οποίες συμμετείχαν πολλοί φίλοι όλων των ηλικιών αποδεικύοντας ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια.
Όλες τις ημέρες του camping πλαισιώθηκε και λειτούργησε κυλικείο το οποίο πρόσφερε καφέ και αναψυκτικά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ταυτόχρονα από την πρώτη ημέρα όσοι βρέθηκαν στο camping είχαν την τύχη να δοκιμάσουν το φαγητό που προετοιμάζαν καθημερινά σύντροφοι και φίλοι.
Το camping έκλεισε με ένα λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
πηγή: http://poreia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου