Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμίας

Με τον αυταρχισμό, τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις η δημοτική αρχή του Δήμου Λαμίας επιβάλει τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.
Η βία, ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι η άλλη πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής, της ανεργίας και των ιδιωτικοποιήσεων. Το αξίωμα αυτό αποδείχθηκε για άλλη μια φορά από τη στάση του Δημάρχου Λαμίας και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
Για να επιβάλουν την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών, αφού πρώτα οδήγησαν τους συμβασιούχους εργαζομένους στην καθαριότητα στην ανεργία, κατέφυγαν στα ΜΑΤ, στις μηνύσεις και στις συλλήψεις των εργαζομένων, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, για να σπάσουν  την  αγωνιστικότητα τους και να ψηφίσουν ανενόχλητοι την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη εργολάβο.
Η δημοτική αρχή εμμένοντας στην αντιλαϊκή ρότα της, προσέφυγε στην πρεμούρα της, στην πιο αδιαφανή διαδικασία, της απευθείας ανάθεσης, επικαλούμενη έκτακτες καταστάσεις και απρόβλεπτες περιστάσεις, παρά το γεγονός ότι ακόμη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κατά τον έλεγχο των αποφάσεων του Δήμου, έκρινε ότι δεν συντρέχουν αυτοί οι λόγοι.
Την αντιλαϊκή πολιτική του Δημάρχου Λαμίας διευκολύνει η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει αποδεχτεί και εφαρμόζει όλο το μνημονιακό πλαίσιο των απαγορεύσεων των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και των ιδιωτικοποιήσεων βασικών κοινωνικών αγαθών, οπλίζοντας τους πρόθυμους δημάρχους με τα αναγκαία άλλοθι για να προχωρήσουν σε αυτές τις επιλογές.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αυταρχική και αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαμίας. Στέκεται στο πλευρό των απολυμένων εργαζομένων στην καθαριότητα και καλεί το Λαμιώτικο λαό, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να παλέψουν για την επαναπρόσληψή τους και για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, που θα σημάνει επιπλέον βάρη στα λαϊκά νοικοκυριά, με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Μ-Λ ΚΚΕ
Κ.Ο. Φθιώτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου