Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Καταλονία

Με ένα πρωτοφανές όργιο βίας και αυταρχισμού απάντησε η κυβέρνηση της Ισπανίας στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Καταλονία. Αφού πρώτα κήρυξε παράνομο μέσω του συνταγματικού δικαστηρίου το δημοψήφισμα η κυβέρνηση Ραχόι, κλιμάκωσε την πολιτική των αντιδημοκρατικών , τρομοκρατικών επιθέσεων και της κατάργησης της αυτονομίας της Καταλονίας. Ενεργοποιώντας τους δικαστικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς προσπάθησε να ακυρώσει το δημοψήφισμα και να απαγορέψει στον καταλανικό λαό να πάρει μέρος και να εκφράσει τη θέληση του.
Τη μέρα του δημοψηφίσματος και αφού δεν κατάφερε να πετύχει το σκοπό της για την ακύρωση του, η ισπανική κυβέρνηση ξεσκίζοντας τη μάσκα της δημοκρατίας, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, εξαπολύοντας κύμα άγριας τρομοκρατίας και καταστολής με απαγορεύσεις και ξυλοδαρμούς, με εκατοντάδες τραυματίες, κυνηγητά και συλλήψεις .
Κινητοποίησε χιλιάδες άντρες της αστυνομίας και της εθνοφρουράς, κατέλαβε κυβερνητικά και δημόσια κτίρια, κατέστρεψε εκλογικά τμήματα, έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών χτύπησε αδιάκριτα τον κόσμο έξω από τα εκλογικά κέντρα.
Αν όλα αυτά που εκτυλίχτηκαν μπροστά στις κάμερες και έγιναν γνωστά σε όλο τον κόσμο γινόταν σε κάποιο άλλο μέρος, π.χ. στη Βενεζουέλα, στη Β. Κορέα ή στην Κούβα, οι κυβερνήσεις και τα προπαγανδιστικά επιτελεία της «δημοκρατικής» Ε.Ε. και της Δύσης γενικότερα θα είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο και θα απαιτούσαν την άμεση λήψη μέτρων. Τώρα τηρούν σιγή ιχθύος.
Συγκαλύπτουν την αυταρχική δράση τη ισπανικής κυβέρνησης και αφήνουν το Ραχόι να οργιάζει σε βάρος του καταλανικού λαού που διεκδικεί το δικαίωμα του να εκφράσει τη θέληση του για το ζήτημα της εθνικής του αυτοδιάθεσης.
Ο Καταλανικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτε από τις κυβερνήσεις της ΕΕ και από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που είναι από την ίδια πολιτική σάρκα με την αντιδραστική κυβέρνηση της Ισπανίας.
Όπως δεν μπορεί και από την άλλη να βρει την πραγματική έκφραση των οικονομικών δημοκρατικών και εθνικών του διεκδικήσεων από τα αστικά κόμματα της Καταλονίας που ηγεμονεύουν στο κίνημα της αυτοδιάθεσης και έχουν τους δικούς τους σκοπούς και τα δικά τους συμφέροντα.
Το ίδιο το δημοψήφισμα κάτω από τους όρους που έγινε και χωρίς να είναι αντιπροσωπευτικό εξέφρασε για ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού τις εθνικές και δημοκρατικές του διαθέσεις.
Τώρα στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται η μαζική αποδοκιμασία της αυταρχικής πολιτικής της ισπανικής κυβέρνησης, η πάλη για τα δημοκρατικά δικαιώματα, η πάλη ενάντια στην εθνική καταπίεση.
Την Τρίτη 3/10, μέρα πανεθνικής κινητοποίησης στην Καταλονία, μέρα γενικής πολιτικής απεργίας των εργαζομένων θα εκδηλωθεί η πλατιά καταδίκη της πολιτικής της ισπανικής κυβέρνησης, η καταδίκη της τρομοκρατίας και της καταστολής και αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του ισπανικού λαού, και σε αυτό τον αγώνα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος ο λαός της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου