Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Μαθητική Πορεία: Έξω η αστυνομία από τα σχολεία μας!


Με μια ανακοίνωση- πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας, η Αστυνομία αναλαμβάνει την "..επιτήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και δραστηριοποίηση συνεργείων για τη διενέργεια ελέγχων ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολικών συγκροτημάτων...". Με απλά λόγια η Αστυνομία θα βρίσκεται έξω από τα σχολεία μόνιμα. Όσο κι αν προσπαθεί η ανακοίνωση της Αστυνομίας να μας πείσει ότι έρχεται για την ασφάλεια μας, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αστυνομία αποτελεί εκείνο το σώμα του κράτους, όργανό του, καθώς κι οποιασδήποτε κυβέρνησης και χρησιμοποιείται ακριβώς για την καταστολή των λαΪκών κινητοποιήσεων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες υπογράφουν κι εφαρμόζουν αλλεπάλληλα μνημόνια, οδηγώντας στην φτωχοποίηση, στην ανεργία και στη μετανάστευση το λαό μας. Στην εκπαίδευση, την πολιτική των συγχωνευμένων σχολείων, των τεράστιων ελλείψεων καθηγητών που έρχονται τον..Γενάρη, της πετσοκομμένης κρατικής χρηματοδότησης που έρχεται και δένει με τον νέο νόμο Γαβρόγλου. Με τον νέο νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ που θα καταργούσε τις πανελλήνιες θέσπισε διπλές πανελλήνιες, που θα διαμόρφωνε ένα Λύκειο "Γενικής Παιδείας" καταργεί τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και πολλά ακόμα. Ακόμα η μνημονιακή πολιτική ευθύνεται για την έλλειψη φυλάκων και διοικητικού προσωπικού σε σχολεία και πανεπιστήμια, λόγω της πετσοκομμένης χρηματοδότησης. Αυτοί λοιπόν που εφαρμόζουν όλα αυτά τώρα νοιάζονται και θα στείλουν την Αστυνομία για την..ασφάλειά μας!
Αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες χρησιμοποιεί την καταστολή για να περάσει αυτά τα επώδυνα μέτρα. Η Αστυνομία έχει δείξει ότι χτυπά διαδηλώσεις, πνίγει στα χημικά το κέντρο της Αθήνας όταν χρειάζεται, ακριβώς για να περάσουν αυτά τα μέτρα και τα μνημόνια. Ας μην ξεχνάμε ότι έφτασε στο σημείο να δολοφονήσει κιόλας μαθητές και αγωνιστές. Ταυτόχρονα το έργο της καταστολής το παίζει καλά και η "Δικαιοσύνη" η οποία αθωώνει μεγαλέμπορους(τους πραγματικούς) ναρκωτικών ή θεωρεί ανάμεσα σε πολλά άλλα νόμιμους τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά από την άλλη θεωρεί παράνομες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στήνει μαθητοδικεία απέναντι σε μαθητές οι οποίοι αντέδρασαν σε αυτήν την πολιτική που διαλύει την δημόσια δωρεάν παιδεία.
Όπως ακριβώς και η "Δικαιοσύνη" έτσι κι η Αστυνομία αυτόν ακριβώς τον ρόλο έρχεται να ξαναπαίξει. Να περιφρουρήσει τα σχολεία από τους μαθητές που θα πάνε να ξανακάνουν καταλήψεις, θα βγουν στο δρόμο, θα ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Να περιφρουρήσει τα σχολεία από τις αριστερές και δημοκρατικές φωνές που θα μιλήσουν για το αυτονόητο: την ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει τα σχολεία! Η κυβέρνηση που φέρνει το μανδύα της "αριστερής" αλλά εγκαθιστά την Αστυνομία στα σχολεία θυμίζοντας την μαύρη εποχή της δεκαετίας του '70 φέρει μεγάλη ευθύνη.
Μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουμε μέτωπο απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που τσακίζει τα δικαιώματα μας και τις δημοκρατικές ελευθερίες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου