Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ για τη φονική πλημμύρα στην εργατική ζώνη της Δυτικής Αττικής

Το Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα θύματα της πλημμύρας στην εργατική  ζώνη της Δυτικής Αττικής.
· Καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προκατόχων της (Ν.Δ-Π.Α.Σ.Ο.Κ)  για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.
· Καλεί το λαό σε μαζική και ανυποχώρητη αντίσταση ενάντια στη μνημονική καταιγίδα που επιβάλλει η κυβέρνηση και όλοι εκπρόσωποι της εγχώριας ολιγαρχίας με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών κηδεμόνων τους.
Το Μ-Λ ΚΚΕ τονίζει  ότι ο  απάνθρωπος χαρακτήρας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής  αποτυπώνεται – με τραγικό τρόπο—στην έλλειψη στοιχειώδους αντιπλημμυρικής προστασίας στην εργατική ζώνη της φτωχολογιάς της Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα το θάνατο 15 συμπολιτών μας , τον τραυματισμό 17 και την ερήμωση της περιοχής.
Οι μεγαλοστομίες της «δίκαιης ανάπτυξης» της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά  και οι αντίστοιχες των προκατόχων της (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) καθρεπτίζονται στους τραγικούς θανάτους αθώων και στην ολοσχερή καταστροφή των λαϊκών νοικοκυριών, στα θύματα της  μνημονιακής καταιγίδας.
Τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης για τα τραγικούς θανάτους , τους τραυματισμούς και την καταστροφή των  λαϊκών νοικοκυριών   στόχο έχουν να συγκαλύψουν τα πραγματικά αίτια της καταστροφής στην πολύπαθη περιοχή  της Δυτικής Αττικής που δεν είναι άλλα  από την εγκληματική αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων για τη λήψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας των λαϊκών στρωμάτων.
Το Μ-Λ ΚΚΕ διεκδικεί την κατοχύρωση του αναφαίρετου δικαιώματος του λαού στην  ασφάλεια  και την  αξιοπρεπή  διαβίωση.
- Καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους και τη νεολαία σε ενωτική ανυποχώρητη πάλη ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που ληστεύει το λαϊκό εισόδημα  και  εξαθλιώνει τη ζωή των  εργατο-λαϊκών στρωμάτων , εκθέτοντάς την  σε πολλαπλούς κινδύνους καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου