Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Με την αποπομπή του διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, το υπουργείο θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής για την κατάσταση του ιδρύματος


Στην κατάσταση που επικρατεί με τα οργανικά κενά, με αφορμή την έλλειψη αναισθησιολόγων, στο νοσοκομείο Λαμίας, επανέρχεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή νέες καταγγελίες που δέχτηκε τόσο από την Ένωση Φθιώτιδας όσο και από γιατρούς αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο νοσοκομείο Χαλκίδας και σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας (Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα)
Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την “απαράδεκτη, αυθαίρετη τακτική της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ και της διοίκησης του Νοσοκομείου Λαμίας να καλύπτουν σοβαρότατα κενά σε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς με “εντέλλεσθε” για εξαναγκασμό:
-σε εξοντωτικά προγράμματα εφημεριών των συναδέλφων του Νοσοκομείου της Λαμίας.
-σε διαρκείς μετακινήσεις συναδέλφων από το ένα νοσοκομείο στο άλλο για να εφημερεύουν και να μπαλώνουν τρύπες.”
Ιδιαίτερα οξυμένο, σύμφωνα με την Ομοσπονδία είναι το πρόβλημα των αναισθησιολόγων που μετακινούνται διαρκώς από άλλα νοσοκομεία, που και αυτά στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων για να εφημερεύουν στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Η Ομοσπονδία θεωρεί υποκριτικό το υπουργείο Υγείας, από τη μία να “αναγνωρίζει” την ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την επιλογή της ειδικότητας της αναισθησιολογίας από νέους πτυχιούχους ιατρικής και από την άλλη να “μετατρέπει” την αναισθησιολογία σε ... νομαδική ειδικότητα και ζητά για άλλη μια φορά να σταματήσουν άμεσα οι αυθαιρεσίες και να καλυφθούν όλα τα κενά με προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Σε ειδικό αφιέρωμα για την κατάσταση στο νοσοκομείο Λαμίας, της Εφημερίδας των Συντακτών, τονίζεται ότι “οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό φτάνουν το 50% των οργανικών θέσεων, καθώς στο νοσοκομείο της Λαμίας υπηρετούν 72 γιατροί για 143 οργανικές θέσεις και ότι στον αριθμό αυτό μάλιστα υπολογίζονται και οι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής.
...Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και με τις ελλείψεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Η μείωση της χρηματοδότησης, οι οφειλές προς προμηθευτές αλλά και οι καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση διαγωνισμών έχουν αφήσει τις κλινικές χωρίς αναλώσιμα υλικά.
Μια εικόνα, όμως, που δεν είναι τωρινή, αλλά χαρακτηρίζει το νοσοκομείο της Λαμίας εδώ και αρκετά χρόνια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του αξονικού τομογράφου, ο οποίος θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί από το 2014....Ακόμη πιο χαρακτηριστική, ωστόσο, είναι η περίπτωση του μαγνητικού τομογράφου. Ενός βασικού και απαραίτητου μηχανήματος το οποίο το νοσοκομείο της Λαμίας δεν απέκτησε ποτέ, παρά τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την κατασκευή και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του”, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που καλύπτουν το κενό αυτό στην περιοχή.
Σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην απομάκρυνση του διοικητή του νοσοκομείου, χωρίς να έχει ορίσει τον αντικαταστάτη του. Με την κίνησή του αυτή το υπουργείο θέλει να μεταθέσει τις ευθύνες από την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική, στην ανεπάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου