Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Εργατικό ατύχημα στα Οινόφυτα - Καταγγελία του Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”

Ακόμη ένα γεγονός εργοδοτικής βαναυσότητας έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κυνικό τρόπο ότι στις βιομηχανίες της ζώνης Οινοφύτων –και όχι μόνο – επικρατούν οι νόμοι της ζούγκλας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω αποτελεί η στάση και οι πρακτικές της εταιρείας πλαστικών MILTOPLAST, απέναντι σε 67χρονο μετανάστη συνάδελφο με αρκετά χρόνια εργασίας στην εταιρεία.
Συγκεκριμένα, στις 6/11/17 ώρα 21:30 περίπου, στις εγκαταστάσεις της MILTOPLAST στα Οινόφυτα, συνέβη σοβαρό εργατικό ατύχημα στον συνάδελφο LATIF MOHAMMAD που σαν αποτέλεσμα είχε τον ακρωτηριασμό του αντίχειρα του αριστερού του χεριού.

 Δεν φτάνει που η MILTOPLAST :
 · Δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας
 · Δεν ανήγγειλε το συμβάν στο ΤΕΥΑΕ
 · Τα εξαντλητικά ωράρια που εφαρμόζει (12ωρα καθημερινά)
 · Δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον για την εξέλιξη του ατυχήματος και της υγείας του συναδέλφου.
 · Δεν του έχει καταβάλει τις αναλογίες σε χρήμα για τη συμπλήρωση του ημερομισθίου μετά την επιδότηση από το ΙΚΑ λόγω του ατυχήματος.
 Όπως διαπιστώσαμε σήμερα από τον ΟΑΕΔ Θήβας, η MILTOPLAST έχει κάνει αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης του συναδέλφου από 7/12/2017!!!
 Αυτά, ενώ ο συνάδελφος βρίσκεται από 7/11/2017 έως 16/2/2018
σε αναρρωτική άδεια από το εργατικό ατύχημα.
 Καταγγέλουμε την εργοδοσία της MILTOPLAST που αντί να αναλάβει τις ευθύνες της ως αποκλειστικά υπεύθυνη για το σακάτεμα του συναδέλφου, με άτιμες μεθοδεύσεις προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτές <<πετώντας τον στο δρόμο>>.
 Απαιτούμε από την MILTOPLAST να ανακαλέσει άμμεσα, να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον συνάδελφο και να τον απασχολήσει μετά την λήξη της αναρρωτικής άδειας σε θέση που να μπορεί να ανταπεξέλθει δεδομένου του ακρωτηριασμού, μέχρι την συνταξιοδότησή του.
 Ήδη ο συνάδελφος με το Σωματείο κατέθεσαν αίτηση για εργατική διαφορά στο ΣΕΠΕ Θηβών.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(γρ.υπουργού κ. Αχτσιόγλου)
 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Κ. Νεφελούδης)
 ΓΣΕΕ, Ο.Ε.Χ.Β.Ε., Ε.Κ.Θ.
 ΣΕΠΕ ΘΗΒΑΣ
 MILTOPLAST



                                    ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΑΒΑΛΟΣ                                       Γ. ΜΗΛΙΟΣ Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου