Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΛΑ-ΑΑΣ: Ανακοίνωση για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ (11-12/7)

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ φέρνει:
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες!
Το διήμερο 11-12 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ. Η σύνοδος αυτή που γίνεται κάτω απ’ τη καθοδήγηση πρώτα απ’ όλα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, έρχεται να προσδιορίσει τη νέα στρατηγική των χωρών του ΝΑΤΟ, κυρίως βέβαια των μεγάλων δυνάμεων σ’ αυτό, για την επόμενη περίοδο.
Οι λαοί απ’ τη μια άκρη του πλανήτη ως την άλλη ζουν
σήμερα μέσα σε ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις του
πλανήτη, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ε.Ε. που συνεχώς επεμβαίνουν προκαλώντας τοπικές εντάσεις, πολεμικές συγκρούσεις και δημιουργώντας καθημερινά ατελείωτα καραβάνια απελπισμένων προσφύγων, καταστρέφοντας τις χώρες τους και τις ζωές τους.
Τα κύρια στοιχεία της συνόδου είναι ουσιαστικά δύο. Το ένα αφορά τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και του ίδιου του Τραμπ για στοίχιση όλων των δυτικών δυνάμεων κάτω απ’ τη δική του μπαγκέτα, τόσο στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία κυρίως σε Μέση Ανατολή, Κεντρική Ευρώπη και Βαλκάνια, όσο και με τη Κίνα στον αδυσώπητο οικονομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει αλλά και την ένταση του ανταγωνισμού στον Ειρηνικό και την Ανατολική Ασία.
Το δεύτερο αφορά τη δημιουργία της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων», η οποία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θα ξεπερνά τα όποια εμπόδια θα μπορούσαν να εμφανίζονται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των χωρών της Ε.Ε., χωρίς την έγκριση της ίδιας της Ε.Ε. ή ακόμα και του ίδιου του ΝΑΤΟ, όπως έκανε και η Γαλλία το 2013 με την επέμβαση στο Μαλί της Αφρικής.
Στη Σύνοδο θα τεθεί και το ζήτημα της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Στη Σύνοδο αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα επιδιώξει να εισπράξει τα εύσημα για τη πολιτική της υποτέλειας που επιδεικνύει με πρωτοφανή προκλητικότητα. Η υπόσχεση προς τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ότι είναι πρόθυμη να μετατρέψει κάθε γωνιά της χώρας σε ορμητήριο του σε κάθε χώρα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η υπογραφή της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ στις Πρέσπες που ανοίγει το δρόμο για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., και για το στήσιμο μεγάλης αμερικανοΝΑΤΟϊκης βάσης εκεί, ήταν άμεση απαίτηση πρώτα απ’ όλα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών για να περιορίσουν και εκτοπίσουν την επιρροή του ρωσικού ιμπεριαλισμού καθώς και να προλάβουν την διείσδυση της Κίνας στα Βαλκάνια και σε όλη την γύρω περιοχή.
Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες,
Η Σύνοδος αυτή όπως και όλες οι προηγούμενες που έχουν γίνει θα ανοίξουν το δρόμο σε νέες επεμβάσεις, σε νέες πολεμικές ετοιμασίες και συγκρούσεις. Η Σύνοδος αυτή θα διευρύνει τη καταστροφή των χωρών με τις επεμβάσεις, θα δημιουργήσει νέα ατελείωτα καραβάνια απελπισμένων. Η Σύνοδος αυτή επίσης θα αποτελέσει μια ακόμα ευκαιρία στις δυνάμεις της ακροδεξιάς και των νέο-ναζί να σηκώσουν ακόμα πιο πολύ το κεφάλι της ξενοφοβίας και του ρατσισμού εκμεταλλευόμενες τα προβλήματα που δημιουργούνται στη χώρα μας απ΄ τις συνέπειες της προσφυγιάς και την πολιτική του εγκλωβισμού, της εξαθλίωσης και της περιθωριοποίησης των προσφύγων. Η σύνοδος αυτή θα ανεβάσει την ένταση αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία και συνολικότερα θα φέρει μία ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση του διεθνούς ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού
Οι όποιες προσπάθειες της κυβέρνησης της υποταγής στον ιμπεριαλισμό, των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εξωραΐσει το ΝΑΤΟ και να θριαμβολογήσει για συμφωνίες που κάνουν πιο βαθιά την ιμπεριαλιστική εξάρτηση της χώρας και την εμπλέκουν σε επικίνδυνα στρατιωτικά και πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ πρέπει να πέσουν στο κενό.
Είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός πλατιού αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού μετώπου πάλης, για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΗΠΑ- ΝΑΤΟ - Ε.Ε. για την ανατροπή της πολιτικής της υποτέλειας και του ραγιαδισμού. 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ, 6.30 μ.μ., ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!
ΕΞΩ ΝΑΤΟ - ΕΕ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

 https://la-aas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου