Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Συναυλία πολυφωνικού τραγουδιού της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Μια συναυλία του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία» και του Εργαστηρίου Πολυφωνίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, στο bio-Mechanical Festival, στην Αυλίδα.
Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» που δημιουργήθηκε το 1996, πήρε το όνομά του από τη χώρα των Χαόνων, φύλου της αρχαιότητας στην τότε Άπειρο Χώρα, τη γνωστή σήμερα Ήπειρο. Με εκατοντάδες εμφανίσεις σε  εμβληματικούς χώρους (Ηρώδειο,  Μέγαρο), ως το έσχατο χωριό των συνόρων, πρωτοστατεί στο μεγάλο ταξίδι των φωνών, το Πολυφωνικό Καραβάνι. Για την προσφορά της στη διάδοση και την προβολή του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού η «Χαονία» έχει βραβευθεί πολλές φορές, ενώ μέλη της διδάσκουν σε σειρά Εργαστηρίων Πολυφωνίας σε διάφορες πόλεις αλλά και χώρες.
Για την Αυλίδα η «Χαονία», θέλοντας σαν συνομιλήσει με τον τόπο μέσα από τον σφυγμό των πολυφωνικών τραγουδιών  έχει προετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «η παλίρροια των φωνών», όπου οι φωνές σμίγουν μέσα στον πολυφωνικό όμιλο- καθρεφτίζονται  και αντανακλούν τον ήχο, το βλέμμα και την ψυχή των συμμετεχόντων.
Θα ακουστούν πολυφωνικά τραγούδια από την Ήπειρο αλλά και πολυφωνίες από τον Βώλακα Δράμας, την Κέρκυρα, την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία. Τραγούδια της αγάπης και της ξενιτιάς, του έρωτα, του πόθου και του θανάτου, αθησαύριστα κειμήλια του παλαιότερου μουσικού πολιτισμού με το τόσο επίκαιρο αξιακό περιεχόμενο, την συλλογικότητα της έκφρασης και του ήθους. Πολυφωνίες σε μια πρωτότυπη παρουσίαση, αντλώντας από την ποίηση και τη μαγεία των φωνών.
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς όταν θα τραγουδήσουν τα μέλη του Εργαστηρίου Πολυφωνίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας –-εκεί όπου διδάσκουν τα μέλη της «Χαονίας» Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αλίκη Γκανά. Έξι μήνες μαθητείας κοινωνούν τους καρπούς τους, εγγράφοντας υποσχετικές σκέψεις για το μέλλον.
Με την «Χαονία» θα τραγουδήσουν:
Αλίκη Γκανά, Ουρανία Μπατσινίλα, Πένυ Σπυροπούλου, Χρήστος Δίπλας, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Γιώργος Τούτσης.
Με το εργαστήρι πολυφωνίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας θα τραγουδήσουν: Αθανασία Δαχλύθρα, Βαγγέλης Βάρης, Αφεντούλα Καλτσίδη, Ηλίας Καράμπας, Χρυσούλα Κασσάρα, Μαρία Λέων, Σταυρούλα Λιάνα-Τολίκα, Ζωή Μαγκούτα, Πηνελόπη Μπάνου, Νίκος Μιχελής, Χαρά Νίκα, Πέπη Παπαδημητρίου, Γιώργος Σκιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου