Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «EURODRIP» Απολύσεις μελών του Σωματείου τρεις μέρες πριν τις αρχαιρεσίες του

Ενα ακόμα δείγμα της εντεινόμενης επίθεσης της μεγαλοεργοδοσίας στη συνδικαλιστική δράση, με αβάντα το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο
Παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δύο εργαζομένων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Eurodrip». Οι απολύσεις έγιναν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων την περασμένη Δευτέρα, μόλις τρεις μέρες πριν τις αρχαιρεσίες του Σωματείου που έχουν προγραμματιστεί για αύριο.
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Δώστε μαζική απάντηση με την καθολική συμμετοχή σας στις εκλογές του Σωματείου!», είναι το κάλεσμα που απευθύνει το συνδικάτο. Διεκδικεί την άμεση επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων, ενώ απαιτεί να σταματήσουν οι εργοδοτικές προσπάθειες εκφοβισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.
Οπως υπογραμμίζει το Σωματείο, οι πρόσφατες απολύσεις μελών του δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά μέρος της συστηματικής παρεμπόδισης της δράσης του. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Σωματείου, πριν από λίγους μήνες, η εργοδοσία «προσπάθησε να παρέμβει τόσο στη λειτουργία του όσο και στα μέλη του, εκβιάζοντας και απειλώντας εργαζόμενους να μη γραφτούν ή να διαγραφούν από το Σωματείο». Το κλίμα ανασφάλειας και φόβου καλλιεργείται συστηματικά «με τη "βιομηχανία" σημειωμάτων και επιπλήξεων», ενώ η επίθεση κλιμακώθηκε λίγες μέρες πριν τις αρχαιρεσίες με τις απολύσεις μελών του.
«Κανένας και καμία δεν είναι μόνος του. Εχει ο ένας τη στήριξη του άλλου», τονίζει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τις γραμμές του και τη δράση του. Ξεκαθαρίζει πως η επιστροφή των απολυμένων είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων τους, των εργαζομένων στη Βιομηχανική Ζώνη και των σωματείων της περιοχής.
Τις απολύσεις από την επιχείρηση «Eurodrip» καταγγέλλουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ευβοίας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Σωματείο Εργαζομένων στον όμιλο «Νηρέας» Εύβοιας και το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο Σωματείο και στον αγώνα για επαναπρόσληψη των απολυμένων.

πηγή: rizospastis.gr

ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου