Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας από τον Βόλο!

Η Φοιτητική Πορεία καλεί όλους τους φοιτητές να διαδηλώσουμε μαζικά μπροστά στην απεργία της Τετάρτης 28/11!


Κόντρα στα διασπαστικά συλλαλητήρια, απομονώνοντας τόσο τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όσο και τις δυνάμεις του ρεφορμισμού και της ηττοπάθειας που παίζουν το παιχνίδι των ημερομηνιών, να αγωνιστούμε μαζικά, ενωτικά και ανυποχώρητα, στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης!





Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε 53χρονη καθαρίστρια επειδή κατέθεσε σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ πλαστό πτυχίο της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, ενώ είχε φοιτήσει μέχρι την Ε’ τάξη.
Η καθαρίστρια που πριν από λίγες μέρες οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας, δούλευε επί 20 χρόνια σε δημόσιο παιδικό σταθμό στο Βόλο και με τη δουλειά της συντηρούσε παιδιά και σύζυγο, ο οποίος πάσχει από αναπηρία σε βαθμό 67%.

Το δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα που βγάζουν λάδι τους πρωταγωνιστές των κάθε λογής «Noor 1», «Λιστών Λαγκάρντ», «Σκανδάλων Siemens» και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, εξαντλούν την εκδικητικότητά τους στις καθαρίστριες του δημοσίου, στους εργάτες απεργούς στα λιμάνια της Cosco και τους κατοίκους των Σκουριών που αγωνίζονται ώστε να μην καταντήσει η Χαλκιδική κρανίου τόπος για τα κέρδη των πολυεθνικών.
Αυτό νομοθετικό-δικαστικό σύστημα βγάζει στο σφυρί τα σπίτια του λαού ενώ παρέχει ασυλία σε υπουργούς και βουλευτές.
Είναι το σύστημα που κωλυσιεργεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής, διατηρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο τους νεοναζί ως πολύτιμη εφεδρεία για τη στιγμή που θα ξοφλήσουν στα μάτια του λαού τα δεξιάς και αριστερής κοπής μνημονιακά φερέφωνα.
Ο λαός όμως βιώνει στο πετσί του τόσο την «αμερόληπτη δικαιοσύνη» όσο και τη «δίκαιη ανάπτυξη» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (προηγούμενα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και των αμερικανοευρωπαίων προϊσταμένων τους.

Γιατί είναι οι νόμοι των κυβερνώντων, ντόπιων, ευρωπαίων και υπερατλαντικών, που κατευθύνουν το δικαστικό κατεστημένο.
 Οι νόμοι που φοροαπαλλάσσουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο ενώ μονιμοποιούν τον ΕΝΦΙΑ, νόμοι που ρίχνουν τους μισθούς και τις συντάξεις ενώ ταυτόχρονα κηρύσσουν παράνομο το δικαίωμα στην απεργία.

Οι νόμοι που δε διστάζουν να στείλουν στη φυλακή μια καθαρίστρια που εργάστηκε σκληρά σε όλη της ζωή, με μοναδική κατηγορία  την ανεπάρκεια του ίδιου του κράτους που αδυνατεί να εξασφαλίσει το αγαθό της μόρφωσης για όλους.
Η λιτότητα και οι στερήσεις, οι διώξεις κι οι καταδίκες πάνε χέρι-χέρι με τα γκλοπ των δυνάμεων καταστολής, τους ασφαλίτες στα εργατικά κέντρα, το ΣΔΟΕ στα σωματεία, τα ΜΑΤ στις απεργίες, τους αστυνομικούς στα σχολεία, τα λοκ-άουτ στις σχολές.
Ο λαός δεν ξεχνάει τους 12 φοιτητές στην Ξάνθη που στοχοποιήθηκαν επειδή πάλεψαν για ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο, δεν ξεχνάει τους  μαθητές στη Λαμία που διώχθηκαν ως «υποκινητές καταλήψεων» την ίδια στιγμή που 1200 σχολεία έχουν κλείσει, ο λαός δεν ξεχνάει την Ηριάννα, που καταδικάστηκε στη βάση μιας σκευωρίας, όμως κέρδισε την ελευθερία της με αγώνες. Και ο λαός μονάχα με αγώνες θα ξανακερδίσει.

Στεκόμαστε στο πλάι της καθαρίστριας από το Βόλο γιατί η καταδίκη της είναι άδικη. Η καθαρίστρια Ισιδώρα ανήκει στην πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας μαζί με όσους βαδίζουν τον Γολγοθά του μόχθου και της ανασφάλειας.
Απέναντι μας στέκονται αυτοί που κλείνουν τα σχολεία και τις σχολές μας, αυτοί που μας καταδικάζουν στα δεσμά της ανεργίας, της αμορφωσιάς, της εργασίας χωρίς δικαιώματα, του μέλλοντος χωρίς προοπτική.

Απέναντι μας στέκεται η μειοψηφία του πλούτου, η μειοψηφία που ξεπουλάει τη χώρα και ταυτόχρονα μας επιβάλλει μια ζωή χωρίς δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά, η μειοψηφία που χτυπάει τις δημοκρατικές ελευθερίες λαού και νεολαίας.
Η απάντηση που καλούμαστε να δώσουμε πρέπει να δοθεί μέσα από τους αγώνες μας. 

Η Φοιτητική Πορεία καλεί όλους τους φοιτητές να διαδηλώσουμε μαζικά μπροστά στην απεργία της Τετάρτης 28/11!

 Κόντρα στα διασπαστικά συλλαλητήρια, απομονώνοντας τόσο τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όσο και τις δυνάμεις του ρεφορμισμού και της ηττοπάθειας που παίζουν το παιχνίδι των ημερομηνιών, να αγωνιστούμε μαζικά, ενωτικά και ανυποχώρητα, στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης!


Την Τετάρτη 28/11 κανείς για μάθημα, κανείς για δουλειά!
Όλοι στην απεργία! 


Προσυγκέντρωση της Πορείας: 11.00 Πατησίων κ’ Χαλκοκονδύλη


Η Πορεία, με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, κυκλοφόρησε και σχετική αφίσα!



πηγή  https://www.poreia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου