Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση της ΛΑ-ΑΑΣ για τη στοχοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλει τη πρωτοφανή δικαστική δίωξη σε βάρος 10 αγωνιζόμενων αγροτών του Μπλόκου της Νίκαιας που παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της υποκίνησης-ηθικής αυτουργίας για κατάληψη οδοστρώματος επειδή αγωνίζονται για τα συμφέροντά τους.
Είναι πρώτη φορά που συνδικαλιστές αγρότες παραπέμπονται σε δίκη χωρίς καν να απολογηθούν και με διαδικασίες express (28 Γενάρη η κλήτευση, 1 Μάρτη η δίκη!!!).
Είναι πρώτη φορά που στήνονται κατηγορίες με βάση δημοσιεύματα του Τύπου, που αγρότες σέρνονται σε αγροτοδικείο πριν καν γίνει το «αδίκημα», που έχουμε διώξεις από τις πρώτες ώρες της κινητοποίησης, πριν καλά-καλά στηθεί το Μπλόκο.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση, άλλη μια επίδειξη αυταρχισμού που έχει στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών και την ποινικοποίηση των αγώνων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από αποφάσεις δικαστών και την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, φέρει βαρύτατες ευθύνες. Είναι η δική της πολιτική που φτωχοποιεί και ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, είναι η δική της αντιαγροτική πολιτική που «υποκινεί» τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα.
Είναι εμπαιγμός και υποκρισία της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) να διαμαρτύρονται τάχα για τις διώξεις των αγροτών. Η πολιτική των αγροτοδικείων, της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού και της καταστολής των αγώνων είναι δική τους πολιτική και αυτή την ίδια πολιτική συνεχίζει και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από κοινού στηρίζουν και υλοποιούν την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, από κοινού ευθύνονται για το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τη μείωση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, τη συρρίκνωση του γεωργικού ΑΕΠ, την ενίσχυση της διατροφικής εξάρτησης της χώρας, τη παραρτημοποίηση της οικονομίας και το βάθεμα συνολικά της εξάρτησης από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ληστές-ιμπεριαλιστές.

Η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί τους φτωχομεσαίους αγρότες να δυναμώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Να πάρουν τον αγώνα στα δικά τους χέρια και να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω, μέσα από τους Αγροτικούς Συλλόγους, ενάντια στα κόμματα του κεφάλαιου αλλά και κόντρα στους διάφορους αγροτοπατέρες.

•Ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων.
•Για να μην περάσει η καταστολή και η τρομοκρατία των αγροτοδικείων.
•Για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου