Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Εμπρός λαέ έξω από την ΕΕ - κεντρική προεκλογική προκήρυξη του Μ-Λ ΚΚΕ

Εμπρός λαέ έξω από την ΕΕ
Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,
Η χώρα οδηγείται στις ευρωεκλογές με τα λαϊκά προβλήματα οξυμένα, εκρηκτικά. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να στήνουν ένα σκηνικό φτηνής και ψεύτικής αντιπαράθεσης για να δημιουργήσουν σύγχυση και ψεύτικες ελπίδες στο λαό.
Όμως αρκετά πια. Ο λαός γνωρίζει καλά πως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που μεταμορφώθηκε σε ΚΙΝΑΛ, κυβέρνησαν ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας τα τρία μνημόνια, εξαπολύοντας διαδοχικά μια ξέφρενη επίθεση που ρήμαξε τη ζωή του και υποδούλωσε τη χώρα.
Δεν χωράνε αυταπάτες. Αυτά τα κόμματα τα ίδια συμφέροντα, την ίδια πολιτική με μικρές παραλλαγές υπηρετούν. Οι διαχωριστικές γραμμές τους είναι ψεύτικες. Τα διλήμματα που ορθώνουν μπροστά στο λαό είναι κάλπικα

Στα εννιά χρόνια μνημονίων, τα αντιλαϊκά κύματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Η κυβερνητική δημαγωγία για επιστροφή στην κανονικότητα είναι απατηλή. Το καθεστώς επιτροπείας διατηρείται στο ακέραιο. Τα τρία μνημόνια και οι εκατοντάδες νόμοι που επέβαλαν οι δυνάστες της ΕΕ και του ΔΝΤ -και ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ- είναι εδώ. Όλα τα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, λεηλασίας και παράδοσης της χώρας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ μένουν ανέπαφα. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα τσακίστηκαν. Η ανεργία εξακολουθεί να μαστίζει τη νεολαία, να εξουθενώνει την ελληνική οικογένεια. Η διαρκής λιτότητα, οι συνεχείς φοροεπιδρομές, οι μαζικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών που είναι σε εξέλιξη, φουντώνουν τη φτώχια και την εξαθλίωση. Αυτή ήταν η ευημερία, η δημοκρατία και η σωτηρία που θα έφερνε η ΕΕ.
Η δήθεν πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα αποδεικνύεται πως είναι μια πολιτική υποταγής στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, και τα επιθετικά τους σχέδια στην περιοχή.
Όλοι αυτοί μαζί επέβαλαν και τη συμφωνία των Πρεσπών, επεμβαίνοντας ανοιχτά σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, προωθώντας τα δικά τους συμφέροντα και όχι βέβαια τα συμφέροντα των δυο λαών.
Με αυτά τα πεπραγμένα, είναι πρόκληση και θράσος να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ασκεί φιλολαϊκή πολιτική, πως συγκρούεται με τη Δεξιά και τη διαπλοκή. Όταν επιπλέον συγκυβερνούσε, επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, με το ακροδεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της Αριστεράς.
Σήμερα, η Δεξιά εμφανίζεται δικαιωμένη από τη μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ διατυμπανίζει πως τάχα δικαιώθηκε η ιδέα του ευρωμονόδρομου και εμφανίζει τη χρεοκοπία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σαν χρεοκοπία της αριστερής πολιτικής. Ο λαός έζησε στο πετσί του τη Δεξιά σε όλη τη μεταπολεμική και πρόσφατη περίοδο και ξέρει καλά την αντιδραστική της πολιτική. Αυτή, την ίδια πολιτική βιάζεται να εφαρμόσει ξανά ο αρχηγός της, χωρίς περιστροφές και προσχήματα, ένθερμος υποστηριχτής και υπουργός των κυβερνήσεων της μνημονιακής βαρβαρότητας.
Εργαζόμενοι, αγωνιστές της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος,
Η Αριστερά δεν υπογράφει και δεν εφαρμόζει μνημόνια. Δε λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Δεν αλυσοδένει -πιο σφικτά- το λαό και τη χώρα με τα δεσμά της εξάρτησης και της υποτέλειας. Δεν υπηρετεί τα σχέδια επίθεσης και πολέμου των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριό τους, καταλύοντας κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.
Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να διαχειρίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά να κινητοποιεί το λαό ενάντια στην εκμετάλλευση και ολόκληρο το σύστημα που τη γεννάει, ενάντια στην καταπίεση και τη διαφθορά.
Ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να αφοπλίζει και να φρενάρει τις λαϊκές μάζες, να χτυπά τις λαϊκές κατακτήσεις και διεκδικήσεις, να εξαργυρώνει τους λαϊκούς αγώνες.
Η πραγματική Αριστερά βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το ψωμί και τη δουλειά, για τα μικρά και τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.
Εργαζόμενε,
Καταδίκασε με τη στάση σου και την ψήφο σου την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που επιχειρούν να σε εμπαίξουν και να σε εξαπατήσουν.
Κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα δεν είναι μόνο χαμένη ψήφος. Είναι ψήφος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.
Η πραγματική προοπτική βρίσκεται στο δυνάμωμα του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, για να σπάσουν τα δεσμά της εξάρτησης και υποτέλειας.
Να ακουστεί δυνατά το σύνθημα: Έξω η Ελλάδα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έξω οι Αμερικάνοι.
Για μια Ελλάδα Ειρηνική, Δημοκρατική, Ανεξάρτητη και Σοσιαλιστική.
Ενίσχυσε τις δυνάμεις της αντίστασης και του αγώνα.
Στήριξε – ψήφισε Μ-Λ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου