Σελίδες

Text Widget

Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: Γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: Γιατί θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

Μπ. Μπρεχτ

Ετικέτες

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Ο Γ. Σόφης εκ μέρους της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ αποχαιρετά τη συντρόφισσα Ασπασία Δεμερούκη

https://www.prologos.gr/wp-content/uploads/IMG_20200222_191000-1068x1899-2-1024x585.jpg

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να αποχαιρετήσουμε για τελευταία φορά τη συντρόφισσα μας Ασπασία που έφυγε τόσο ξαφνικά απ’ τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον ιό της γρίπης.

Αγαπημένη μας συντρόφισσα

Είναι εδώ ο σύντροφος σου Θανάσης μαζί με τον γιο σου Δημήτρη και την Αναστασία, είναι εδώ τα αδέλφια σου με τις οικογένειες τους, οι συγγενείς σου και οι φίλοι σου απ’ τον αγαπημένο σου τόπο τον Αστακό και δεκάδες σύντροφοι σου που ήρθαν για να βρεθούν δίπλα σου τις τελευταίες τούτες στιγμές. Είναι μαζί σου παλιοί και νέοι μαθητές σου που δεν μπορούν με τίποτε να πιστέψουν ότι χάθηκες για πάντα. Είναι ακόμα μαζί σου και πολλοί άλλοι σύντροφοι σου απ ‘όλη την Ελλάδα που δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ και σε συνοδεύουν με τη σκέψη τους και τη θλίψη τους
Είναι εδώ για να πουν το στερνό αντίο σε έναν εξαίρετο άνθρωπο, σε ένα σπουδαίο δάσκαλο, σε μια μαχητική αγωνίστρια του δημοκρατικού του αριστερού και του κομμουνιστικού κινήματος.

Η συντρόφισσα Ασπασία γεννήθηκε το Φλεβάρη του 1956 στο τόπο που βρισκόμαστε από γονείς ψαράδες. Αφού τελείωσε τις σπουδές στο Δημοτικό και Γυμνάσιο, στη συνέχεια σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή των Ιωαννίνων, αφού είχε ιδιαίτερη αγάπη στις κλασικές επιστήμες. Πολύ γρήγορα συνδέθηκε στο πανεπιστήμιο με το φοιτητικό κίνημα και συμμετείχε ενεργά στους φοιτητικούς αγώνες αμέσως μετά την μεταπολίτευση. Μέσα απ’ τους αγώνες αυτούς κατανόησε την ανάγκη της οργανωμένης πολιτικής δράσης και το 1976 εντάχθηκε στο Μ-Λ ΚΚΕ στο κόμμα μας που έμεινε πιστή μέχρι το τέλος της ζωής της.

Μετά το τέλος των σπουδών της μετακόμισε στην Αθήνα με το σύντροφο της Θανάση και συνέχισε την υπόλοιπη πορεία της μέχρι σήμερα. Απ’ τα χέρια της πέρασαν δεκάδες νέα παιδιά που σαν δασκάλα τους τους καθοδήγησε για να πετύχουν στο δύσκολο δρόμο των εξετάσεων. Ταυτόχρονα όμως η συντρόφισσα μας με εξαιρετική μαεστρία μπόλιαζε τις σκέψεις της νέας γενιάς με τα μεγάλα ιδανικά των κοινωνικών αγώνων, με τα ιδανικά της αριστεράς και του λαϊκού κινήματος. Στήριξε πολλά παιδιά που είχαν οικονομικές δυσκολίες, αλλά και παιδιά που είχαν την ανάγκη της κοινωνικής υποστήριξης, όπως ταίριαζε σε ένα γνήσιο υπερασπιστή των μεγάλων δασκάλων του αριστερού κινήματος.

Μαζί με τον αγώνα αυτό ποτέ δεν παράλειψε να παλεύει για την οργάνωση μας για το Μ-Λ ΚΚΕ. Ήταν αναμφισβήτητα ένα στέλεχος στην πρώτη τη γραμμή και γι’ αυτό η απώλεια της αφήνει σε όλους μας ένα δυσβάστακτο κενό. Με το παράδειγμά της πρότεινε έναν αριστερό τρόπο θεωρίας και πράξης.Μια δοκιμασμένη και αφοσιωμένη αγωνίστρια του μαρξιστικού-λενινιστικού κινήματος. Μια πολύτιμη συντρόφισσα, ζωντανό παράδειγμα αγωνίστριας της ζωής, με επαναστατική ψυχή.

Συντρόφισσα Ασπασία το κόμμα μου ανέθεσε ένα πολύ δύσκολο καθήκον. Να σε αποχαιρετήσω για πάντα από μέρους όλων των συντρόφων μας. Έφυγες και δεν θα ακούμε πια τη σοβαρή και καθαρή φωνή σου στις συζητήσεις μας. Όμως όλοι μας θα έχουμε στα μάτια μας την εικόνα σου που θα λάμπει σαν κατακόκκινος ήλιος που φωτίζει όλη τη πλάση.

Εκ μέρους της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ θέλω να εκφράσω την απέραντη θλίψη μου για την απώλεια σου. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στο σύντροφο σου Θανάση στον γιο σου Δημήτρη. Στα αδέλφια σου και τις οικογένειες τους, καθώς και σε όλους τους συγγενείς σου.

Σου υποσχόμαστε ότι το νήμα της ζωής και των κοινωνικών αγώνων που τόσο πιστά υπηρέτησες θα το κρατήσουμε ακόμα πιο γερά για την ευόδωση των μεγάλων μας ιδανικών. Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας συντρόφισσα.

Θα είσαι πάντα μέσα στη καρδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου